Les Jornades del Romesco, la millor excusa per escapar-se a Tarragona

Comencem la tardor a Tarragona amb un maridatge de cultura, vins de proximitat i cuina marinera?

Us proposem una activitat que us servirà d’excusa per visitar la ciutat de Tarragona i deixar-vos seduir per la seva història i el seu patrimoni, pels seus carrers plens de vida i per la seva magnífica gastronomia.

Del 7 al 24 d’octubre us suggerim un recorregut pels restaurants que participen en les VI Jornades Gastronòmiques del Romesco a Tarragona.

Ciutat mediterrània, gastronomia i oci s’uneixen per reivindicar el romesco com a plat insígnia de la cuina tarragonina i per posar en valor els excel·lents vins de la denominació d’origen Tarragona.

Quina millor oportunitat per visitar Tarragona que una ruta gastronòmica per la qual podreu tastar vins de diferents cellers i plats i cassoletes en què el romesco és el protagonista.

Veniu a gaudir-la?

El romesco és un plat de la cuina tradicional de Tarragona, i els restaurants de la ciutat us l’oferiran en diferents versions, tot maridant els plats amb vins de la varietat macabeu de la DO Tarragona.

Diuen els enòlegs que l’aroma de flor d’ametller del macabeu i el sabor de l’ametlla del romesco lliguen a la perfecció. Ho voleu comprovar?

Veniu a les Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona.

Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona
Gaudiu de les Jornades Gastronòmiques!


Us n’expliquem quatre coses abans d’entaular-vos.

Les VI Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona comencen el 7 d’octubre i les organitzen l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona i la DO Tarragona.

Enguany són 25 els establiments de la ciutat que han preparat receptes tradicionals i innovadores en format de cassoletes i menús a base de romesco, tot regat amb vins de la varietat macabeu de diversos cellers de la DO Tarragona.

Una activitat que promou la gastronomia tarragonina a través d’un dels productes insígnia de la seva cuina i de la seva essència marinera: el romesco.

Consulteu els menús i tots els restaurants que participen en aquesta activitat.

Voleu saber-ne més?

L’experiència no us decebrà; sabeu que la tardor és un dels millors moments per gaudir de l’essència de Tarragona?


Molt més enllà d’unes jornades gastronòmiques

I entre plat i plat, no deixeu de fer un tomb per la ciutat i conèixer els seus racons plens d’història.

Tarragona és una ciutat ideal per visitar en un cap de setmana, i tot el que ofereix es pot veure mentre es passeja. És una ciutat perfecta per visitar a la tardor pel seu clima mediterrani, encara que la resta de mesos també manté temperatures agradables. A més, tot l’any podeu gaudir de la seva cuina marinera —i del romesco!— i visitar els museus i monuments, que trobareu sempre oberts.

Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona
Molt més que unes jornades gastronòmiques

L’extensa oferta cultural

Aprofiteu l’oportunitat i planifiqueu-vos un cap de setmana per venir a les Jornades Gastronòmiques i conèixer l’oferta cultural que ofereix la ciutat.

Us en donem algunes idees!

Abans d’asseure-us a taula, podeu visitar qualsevol dels museus de Tarragona, oberts durant tot l’any. Completeu la passejada cultural i no deixeu de gaudir dels monuments més destacats del municipi, com l’amfiteatre romà, la catedral de Tarragona o l’aqüeducte de les Ferreres.  

Entendreu per què Tarragona és ciutat Patrimoni de la Humanitat!

Amfiteatre romà de Tarragona
Visiteu l’amfiteatre romà de Tarragona


Us animem a fer aquesta descoberta acompanyats dels guies oficials, que ofereixen visites guiades els matins de dissabte i diumenge.

A la tarda, podeu feu un tomb pels espais verds naturals de la ciutat o gaudir d’una actuació en alguns dels teatres de Tarragona.

Gaudireu d’un cap de setmana a la ciutat coneixent Tarragona, descobrint l’essència de la cuina tarragonina i tastant diversos vins de la DO Tarragona.

Us assegurem que marxareu amb ganes de tornar-hi!

I si sou d’aprofitar el temps…


No us oblideu de viure la ciutat!

Volem que passeu un gran cap de setmana. Per això, us recomanem alguns imprescindibles per viure Tarragona com un autèntic tarragoní o tarragonina.

Dissabte al matí podeu visitar el Mercat Central i veure totes les parades, farcides amb els millors productes de l’horta i del mar de Tarragona.

Mercat Central de Tarragona
Descobriu el Mercat Central de Tarragona


Atanseu-vos fins a la Part Alta el diumenge al matí per seguir una de les tradicions tarragonines més populars: fer el vermut en una terrasseta. Perdeu-vos i observeu els carrers i carrerons del nucli antic de la ciutat.

Però no podeu marxar de Tarragona sense visitar el barri mariner del Serrallo, allà on el romesco s’assaboreix amb intensitat, passejar pel moll de Costa i acabar descobrint el Museu del Port de Tarragona.

Port de Tarragona
No podeu marxar sense passejar pel port de Tarragona


Qualsevol d’aquestes propostes us faran conèixer encara més el municipi i la manera de viure dels tarragonins.


L’àmplia oferta turística i hotelera

Ja hi esteu buscant allotjament? No us amoïneu!

Tarragona disposa d’una àmplia oferta d’allotjaments, com els hotels. Allotjaments urbans, cèntrics, de qualitat i amb molt bons serveis. Ho teniu tot a prop! En una caminada us trobareu a la platja o en un bosc natural.

I sabeu que tot el que us hem explicat ho podeu gaudir tot l’any?

Per degustar les propostes de les Jornades Gastronòmiques, però, teniu fins al 24 d’octubre.

Visiteu el nostre web o seguiu-nos als nostres perfils de Facebook, Instagram i Twitter.

També ens podeu trobar a l’Oficina Municipal de Turisme, on us atendrem i us oferirem material perquè gaudiu de la vostra visita.

Ens veiem a Tarragona!

Compartir: