Arrenca la sisena edició del Festival Minipop amb multitud d’activitats familiars i un excel·lent cartell musical

Cartell del Festival Minipop
Cartell del Festival Minipop

Preparats per viure una nova edició –la sisena!- del Minipop? Aquesta tarda arrenca el principal festival del país dirigit al públic familiar. I com ja és tradicional, el Minipop ve carregat d’activitats: cinema, teatre, dansa, literatura, espai nadó, minicrafts, restauració i, per damunt de tot, un excel·lent cartell musical.

Els locals Spy Light tindran l’honor d’obrir els concerts, aquesta tarda a les 18h, amb el seu rock que evoca els The Zeppelin, Emerson, Lake & Palmer o el blues blanc dels The Doors. Judit Neddermann prendrà el relleu per presentar, amb la seva increïble veu, el seu segon disc Un segon, en el que agermana el folk, la cançó d’autor, el pop i la música d’arrel. La jornada de divendres la tancaran, musicalment parlant, els Cola Jet Set, el grup que exemplifica com cap altre l’esperit del Minipop. La seva estrena a Tarragona serà per presentar temes del seu darrer disc El fin del mundo.

Spy Light
Spy Light
Judit Neddermann
Judit Neddermann
Cola Jet Set
Cola Jet Set

La música de dissabte començarà i acabarà amb els djs residents del festival, els Superpandas. Seva és la responsabilitat d’anar fent pujar el termòmetre musical del festival, a partir de les 17.15h, i de cloure la nit. Als Superpandas els seguiran els Bremen, “el secret millor guardat de l’escena actual”, com els ha qualificat en Lluís Gavaldà, director musical del Minipop. Els Bremen, que actuaran a les 18h, interpreten un pop ple d’influències americanes, i presentaran les cançons del seu segon disc Tornar d’Amèrica. A continuació, els assistents podran fer un tast del pop argentí a través d’una de les seves promeses més rutilants, na Luciana Tagliapietra, acompanyada per les seves Chicas Nieve. Del pop hipnòtic i sensual de Tagliapietra passarem al pop folk de Guillem Roma, que cap a les 20h presentarà un cançoner carregat de lletres amb compromís social. Els dos últims concerts de la jornada de dissabte són, segurament, els més esperats. D’una banda, hi ha moltes ganes de seguir l’estrena d’en Joan Pons (El petit de cal Eril) al Minipop, on estrenarà el seu flamant disc La força. Com apunta en Lluís Gavaldàfolk, psicodèlia i electicitat al servei d’un univers sonor absolutament impersonal i intransferible”. I l’encarregat d’abaixar el teló musical del dissabte serà un vell conegut del festival, en Ramon Rodríguez, més conegut per The New Raemon. Enguany ha promès un recorregut generós del seu cançoner, on a més presentarà el seu últim disc Oh Rompehielos.

Superpandas
Superpandas
Bremen
Bremen
Luciana Tagliapietra
Luciana Tagliapietra
Guillem Roma
Guillem Roma
El Petit de cal Eril
El Petit de cal Eril
The New Raemon
The New Raemon

I si creieu que aquí acaba el programa i les sorpreses del sisè Minipop, aneu molt errats. El diumenge, cap a les 12.30h, no us podeu perdre el tribut a David Bowie que li retran Alex Torío i…Empar Moliner! La sessió musical promet, i molt!

Empar Moliner i Àlex Torío
Empar Moliner i Àlex Torío

Però com ja sabeu, el Minipop, que dirigeix Núria Serrano, és molt més que un festival musical. Sí, d’acord, la música és el principal i gran argument de la cita, però a més a més de les actuacions dels grups, podreu gaudir de cinema, teatre, tallers, dansa, espai nadons, minicrafts, zona literària i una àrea de restauració. Trobareu tota la informació a la fantàstica web del festival: http://minipop.cat/inici

Feliç Minipop!

Text: Ivan Rodon (@irodon a Twitter)

Fotos: ©Minipop

Compartir: