Tornen les activitats de ‘Tarragona Ciutat de Castells’ perquè coneguis el món casteller des de dins

Xiquets de Tarragona / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Xiquets de Tarragona / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

T’agraden els castells? T’interessa saber com s’organitza una colla castellera des de dins? Voldries participar en un assaig? T’apuntaries a una visita guiada que recorrés els principals escenaris castellers de Tarragona des del seu origen? Per quart any consecutiu la ciutat et proposa –fins al 2 d’octubre, quan se celebra el Concurs de Castells de Tarragona (Biennal de Castells)–, una nova edició del “Tarragona, Ciutat de Castells“, una iniciativa pionera que va néixer el 2013 amb la doble voluntat d’aconseguir notorietat i posicionament turístic, apropant el món casteller a la gent de la ciutat que no forma part de les colles i també als turistes; i, alhora, capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals del nostre país, els castells, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Castellers de Sant Pere i Sant Pau / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Castellers de Sant Pere i Sant Pau / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Les dues activitats amb més èxit, les actuacions dels dimecres i les visites guiades als locals de les colles, continuaran sent el pal de paller del programa d’aquest 2016. Així, tots els dimecres dels mesos de juliol, agost i setembre hi haurà actuacions castelleres en solitari de les quatre colles castelleres de la ciutat: els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La cita serà a les 20h, al Pla de la Seu o a la plaça de les Cols, als peus de la Catedral.

Assaig al local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Assaig al local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

De la mateixa manera, es mantenen, els dimarts al vespre, les visites guiades als locals dels Xiquets de Tarragona i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona durant els seus assajos, i als principals escenaris castellers de la ciutat. Totes les visites començaran també a les 20 h i tindran una durada de dues hores.

Xiquets del Serrallo. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Xiquets del Serrallo. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

PROGRAMA COMPLET DEL TARRAGONA CIUTAT DE CASTELLS

Text: Ivan Rodon (@irodon a Instagram)
Fotos: Pere Toda (@ptodaserra a Instagram)

Compartir: