Tarragona Història Viva torna, del 15 de juliol al 3 de setembre, amb grans novetats i dos espectacles centrals a l’Amfiteatre de Tàrraco

El món de la prostitució a l'antiga Roma. / ©Rafael López-Monné
El món de la prostitució a l’antiga Roma. / ©Rafael López-Monné

Us veieu en la pell dels primers cristians de Tàrraco recorrent d’amagat, i amb por de ser descoberts, els carrers de la Part Alta? Us crida l’atenció descobrir com s’organitzava el món de la prostitució a l’antiguitat? Us vindria de gust assistir a un sopar medieval amb concert amb instruments de l’època? Us agradaria veure, a l’Amfiteatre de Tàrraco, la recreació històrica d’una victòria militar a l’antiga Roma?… Del 15 de juliol al 3 de setembre torna Tarragona Història Viva, activitats de recreació històrica que se celebren en alguns dels principals monuments declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, com ara l’amfiteatre, el circ romà, les muralles o l’Aqüeducte de les Ferreres. I és que els estius a Tarragona són molt més que gaudir de la bonança del temps, refrescar-se, passejar i lliurar-se a la bona gastronomia. Els estius a Tarragona us fan viatjar a través del túnel del temps i us permeten viure unes històries singulars que us emocionaran.

Els secrets de la construcció del Pont del Diable. / ©Rafael López-Monné
Els secrets de la construcció del Pont del Diable. / ©Rafael López-Monné

Per exemple, coneixereu gladiadors preparats per a donar-ho tot per a major glòria personal, passejareu amb milícies urbanes disposades a defensar fins a l’últim racó de la Tarragona del 1800, o veureu amb els vostres propis ulls com es va construir l’aqüeducte romà.

Gladiadors disposats a donar-ho tot... / ©Rafael López-Monné
Gladiadors disposats a donar-ho tot… / ©Rafael López-Monné

Totes les activitats se celebraran els divendres i els dissabtes al vespre, tret dels concerts de música que oferiran els italians Ludi Scaenici, uns dels grups fixes del festival Tarraco Viva i, sens dubte, els millors especialistes en sons i instruments de l’antiga Roma. Els Ludi oferiran dos concerts, els dijous 4 i 11 d’agost.

Els sons de l'antiga Roma, recuperats pels Ludi Scaenici. / ©Rafael López Monné
Els sons de l’antiga Roma, recuperats pels Ludi Scaenici. / ©Rafael López Monné

Uns altres dels fixes al festival del món romà que acull Tarragona a mitjan maig són els també italians de l’Istituto Ars Dimicandi. Ells seran els encarregats d’instruir al públic assistent en l’art de la gladiatòria, les lluites de gladiadors, un espectacle molt recomanable i essencial per a desmitificar tot el que ens ha arribat a través del cinema de Hollywood. Els Ars Dimicandi oferiran la seva activitat els dies 12, 13 i 14 d’agost, i serà sensiblement diferent a la que celebren habitualment per Tarraco Viva. Aquesta serà l’única participació forana a les activitats de Tarragona Història Viva que, en gran part, es nodreix dels potents grups de reconstrucció històrica de la ciutat.

Gladiadors a l'amfiteatre de Tarraco. / ©Rafael López-Monné
Gladiadors a l’amfiteatre de Tarraco. / ©Rafael López-Monné

En aquest sentit, mereix una especial atenció l’activitat que recrearà la celebració d’una victòria militar a l’antiga Roma, a l’amfiteatre de Tàrraco, els dies 5 i 6 d’agost. Aquest espectacle, que aplegarà tres grups locals de reconstrucció històrica (Projecte Phoneix, Nemesis ARQ, Thaleia, amb música dels Ludi Scaenici) serà un dels plats forts de l’edició d’enguany, i preveu aplegar unes 400 persones en cadascun dels dos passis, convertint-se en una de les grans apostes del festival, que enguany espera donar un salt qualitatiu.

El triomf militar a Roma. / ©Rafael López Monné
El triomf militar a Roma. / ©Rafael López Monné
El triomf militar a Roma. / ©Rafael López Monné
El triomf militar a Roma. / ©Rafael López Monné
El triomf militar a Roma. / ©Rafael López Monné
El triomf militar a Roma. / ©Rafael López Monné
El triomf militar a Roma. / ©Rafael López Monné
El triomf militar a Roma. / ©Rafael López Monné

Els preus, en tots els casos, seran de 12€ per espectacle, tret del Gastromusicae, el sopar amb música medieval que se celebrarà els dies 2 i 3 de setembre a l’Antic Ajuntament, i que costarà 25€. Les activitats de Tarragona Història Viva es podran seguir en català i castellà, amb comentaris en francès i anglès. Les entrades, limitades a l’aforament de cadascun dels espectacles, ja s’han posat a la venda i es poden aconseguir per internet a www.tarragonaturisme.cat, a les tres oficines municipals de Tarragona Turisme (Antic Ajuntament, Rambla Nova i Camp de Mart), i al lloc de les activitats, una hora abans que comencin els espectacles.

Text: Ivan Rodon (@irodon a Twitter)

Fotografies: Rafael López-Monné (@lopezmonne a Twitter)

PROGRAMA COMPLET

Programa 2016
Programa 2016

Programa 2016
Programa 2016

Compartir: