Descobreix 3 rutes ideals per Tarragona per fer aquesta tardor

Bosc de la Marquesa, proper al camí de ronda. | FOTO: © Rafael López-Monné / Tarragona Turisme.

La tardor, l’època en què el temps refresca i la natura va canviant i agafant, en part, els colors de la nova temporada, és un dels moments ideals per descobrir els espais naturals que trobem en l’entorn de la ciutat de Tarragona.

Uns espais que ens permeten connectar amb un paisatge mediterrani on, sovint, el patrimoni i la història són ben presents.

Aquest any, més que mai, ens ofereixen una oportunitat única de gaudir del patrimoni natural de Tarragona passejant a l’aire lliure en solitari o acompanyats de la nostra família més propera, aprofitant el clima temperat de la zona, en què els dies de tardor ens conviden a passejar a l’aire lliure.

El centre de Tarragona i els seus barris estan envoltats de diferents zones verdes de gran interès natural —algunes de les quals, fins i tot, protegides—, on trobareu traçada una àmplia xarxa de camins que podeu recórrer tant a peu com en bicicleta de muntanya.

Es troben a molt pocs minuts de tots els serveis de la ciutat, us oferirà la possibilitat de desconnectar completament de l’ambient urbà i descobrir racons amb tots els ingredients d’un paradís mediterrani.

Camí de ronda de Tarragona: un indret únic per gaudir de la costa

Perspectiva del Castell de Tamarit des del camí de ronda. | FOTO: © Rafael López-Monné / Tarragona Turisme.

Tarragona destaca pel fet de tenir 15 quilòmetres de costa, tot un tresor durant els mesos d’estiu per a aquells que busquen zones de platja, però que, un cop baixen les temperatures, es converteixen en una de les rutes a peu més interessants que ofereix la ciutat.

Des de la platja del Miracle fins al Castell de Tamarit, us proposem tota una ruta que podeu plantejar per etapes diferents amb l’ajuda del transport públic, que us guiarà per cales i zones de bosc que us robaran el cor.

De fet, tot el recorregut del camí de ronda de Tarragona està senyalitzat, tant en els trams que discorren per les roques i els penya-segats com en els que passen per espais verds, com ara el bosc de la Marquesa, un dels pulmons de la ciutat de Tarragona, que amaga una gran riquesa de flora mediterrània.

Accés a la platja de Becs (cala de la Roca Plana). | FOTO: © Rafael López-Monné / Tarragona Turisme.

El recorregut a peu també us permet trobar espais d’interès patrimonial, com la platja de Becs (cala de la Roca Plana, a l’antic port romà), la Torre de la Móra o, evidentment, l’emblemàtic Castell de Tamarit.

Podeu descobrir tots els camins de Tarragona al web de Tarragona Turisme.

La riquesa de la desembocadura del riu Gaià

Camí que voreja la desembocadura del riu Gaià.| FOTO: © Rafael López-Monné / Tarragona Turisme.

L’entorn de la desembocadura del riu Gaià és, juntament amb el bosc de la Marquesa i la punta de la Móra, un dels espais naturals protegits que trobem dins del terme municipal de Tarragona.

El riu Gaià, que es manté sec durant gran part del curs baix, recupera el cabal en els darrers metres del seu recorregut abans de desembocar al mar, a Tamarit, i marca el límit entre els municipis de Tarragona i Altafulla.

El resultat és un espai natural ric que atreu aus diverses i amb una vegetació fluvial molt abundant, i que, a més, podeu recórrer i descobrir a través dels cartells interpretatius que trobareu en l’entorn.

Molt a prop també hi ha l’Hort de la Sínia, seu de l’Associació Mediambiental La Sínia, en què s’ofereixen diferents activitats relacionades amb l’entorn natural, incloses les visites guiades a la desembocadura.

Bosc de la Marquesa, des del camí de ronda. | FOTO: © Rafael López-Monné / Tarragona Turisme.

Els camins que envolten el tram final del riu són, a més, un lloc perfecte per passejar en família a peu i en bicicleta de muntanya, en un punt a molt pocs minuts en cotxe o en transport públic del centre de la ciutat.

De fet, tota la xarxa de camins de Tarragona és molt adequada per fer-hi curses de muntanya (trail running).

Un entorn per descobrir al costat del Pont del Diable

Pont del Diable, també conegut com a Aqüeducte de les Ferreres. | FOTO: © Rafael López-Monné / Tarragona Turisme.

El tercer i darrer suggeriment que us portem us tornarà a connectar amb el patrimoni romà i us permetrà descobrir un paisatge mediterrani d’interior perfecte per gaudir en família.

A prop del Pont del Diable, o Aqüeducte de les Ferreres, trobareu una de les extensions de bosc i de camins per recórrer a peu o en bicicleta de muntanya més interessants de Tarragona.

A l’anomenat Parc Ecohistòric del Pont del Diable, no solament podeu gaudir de la massa forestal que envolta el monument amb una de les estampes més impactants de comunió entre natura i història, sinó que també podreu descobrir altres restes del passat rural de l’entorn de la ciutat, com el Mas dels Arcs.

Al web trobareu la relació de parcs naturals i espais verds de la ciutat de Tarragona.

Compartir:
back-to-top