Bones notícies, parlem de turisme!

Press Trip

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) estrena bloc, Tarragona Experience, un nou espai a la xarxa que neix amb la voluntat de millorar la comunicació i la informació envers els nostres clients presentant-los les experiències vitals –moltes d’elles desconegudes– que poden viure i gaudir a la nostra destinació turística. La nova bitàcola pretén alhora crear un espai d’opinió per conversar sobre turisme, cap on va el sector, quins nous productes surten, quins models d’èxit hi ha, quines són les noves eines sobre les què se sustenta el sector… Avui, per tal d’estrenar-lo, parlaré de turisme… i de Tarragona.

La temporada turística 2012, malgrat la crisi econòmica generalitzada, ha estat molt bona, fins i tot si la comparem amb dades i ocupacions dels millors moments viscuts. La campanya també la podem considerar excel·lent si observem el comportament del sector turístic i el relacionem amb els altres sectors econòmics: quan sembla que tot s’enfonsa, el sector turístic creix i millora.

Hi ha diferents factors que segur que ens han ajudat, com ara els conflictes a l’entorn del Mediterrani, però hi ha una evidència clara: el potencial turístic de Tarragona és realment important. Sembla que, a poc a poc, els canvis en la gestió, en la forma de treballar i de comunicar la nostra ciutat comencen a rebre els seus fruïts. La redefinició de comunicar-nos com una ciutat viva, mediterrània, amb una multitud de propostes atractives durant tot l’any, s’afegeixen a l’interès que suposa la visita del nostre patrimoni històric, declarat per la Unesco Patrimoni de la Humanitat. També cal afegir, però, un canvi d’estratègia i d’orientació en l’aposta per la recerca dels mercats més propers com el català, o el procedent de ciutats pròximes i ben comunicades com València, Saragossa, Navarra i Madrid. D’altres mercats com el francès (sobretot el procedent del sud), l’alemany o irlandès que per diferents fets ens són propers i atractius; tot això ha suposat una millora del posicionament de la marca Tarragona com a destinació turística.

Actualment estem rebent molts visitants professionals, em refereixo a periodistes i programadors nacionals i internacionals, que sens dubte ens ajuden a situar-nos en el punt de mira de mercats tan interessants com l’americà. L’article que The New York Times va publicar el 2012 sobre Tarragona, ha tingut un gran impacte. I també percebem un interès creixent de països com el Japó, Suïssa, Brasil o, sobretot, Rússia, entre d’altres.

Pel que fa a les previsions més immediates per al sector turístic, tot i les dificultats conjunturals, crec que podem ser moderadament optimistes. Hem rebut molt bones notícies com la confirmació de ser seu dels Jocs del Mediterrani 2017; el 2010 els castells i la gastronomia mediterrània –dos dels nostres principals atractius– van ser reconeguts, també per la Unesco, com a Patrimoni de la Humanitat; i les administracions públiques i els sector privat cada vegada ens entenem més a l’hora de treballar projectes de futur.

Tàrraco, en època dels romans, era una ciutat preuada pel clima, per la llum, pel paisatge, per la seva tranquil·litat… Mirant al futur, alguns diuen que Tarragona serà turística o no serà. Jo no sóc tant dramàtica però, el sí tinc molt clar que Tarragona serà molt millor si és turística que si no ho és.

Compartir: