Del 7 al 13 d'abril, arriba a Tarragona la 20a edició del Festival Internacional Dixieland

Un any més, el riu Mississippi arriba a les costes de Tarragona; el vent del sud dels Estats Units ens porta l’aroma d’una música i una cultura amb ADN propi; ja és aquí la 20a edició del Festival Internacional Dixieland de Tarragona. Per això, si us agrada la música i els maridatges amb autèntica gastronomia mediterrània, Tarragona és el vostre destí.

Durant tota la setmana, més de 70 activitats i un centenar de músics omplen els carrers, escenaris i racons de la ciutat amb una selecció musical que va del jazz i el swing, passant pel bebop i el funky, al soul, al blues, entre un llarg etcètera. Com és habitual, el festival Dixieland compta amb la participació d’artistes de qualitat contrastada, com ara Randy Greer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Matteh Simon, Joan Chamorro, Andrea Motis i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La banda la Maria.

Randy Greer

Per als grans amants, us proposem els tres Grans Concerts que es faran al Teatre Metropol. El primer, es celebrarà aquest vespre a les 20h i comptarà amb l’actuació de Randy Greer Quintet. El cantant nord-americà és una de les referències del jazz i segueix l’estil i la veu del gran Nat King Cole. El segon concert, està programat per a demà divendres a les 20h i anirà a càrrec de Roger Benet i la Vicens Martín Dream Big Band, que centrarà la seva actuació en els temes del seu nou disc. Finalment, el dissabte a la mateixa hora, serà el torn de Xavi Torres Trio Feat: Perico Sambeat i Llibert Fortuny, amb un concert especialment creat per al Festival Dixieland tarragoní.

Roger Benet i Vicens Martín

Però si a més a més de la música també uns agrada la cuina, us suggerim els mítics sopars Dixie, que es celebren des d’ahir dimecres i fins dissabte en diferents restaurants de la ciutat. Es tracta d’una oportunitat única per gaudir d’un menú ben especial amenitzat amb música en directe, a càrrec d’artistes com Pacheco & Ordax Dúo, Krakout o Laia Masdéu… Entre els establiments adherits a aquesta proposta, hi trobem Sirco Airlines, La Cantonada, Pizzeria Da Nicola, Cafè Metropol, i molts més. Podreu consultar la llista complerta a la pàgina oficial del festival.

Laia Masdéu - ©Tarragona.cat

A més, i per primer cop, el festival donarà cabuda a un gran nombre d’activitats. A més de la música, us proposem la pintura, la dansa, la poesia, el cinema o el teatre amb so Dixie. Enguany, coincidint amb la 20a edició del festival, s’ha fet una mostra retrospectiva, que exposa els vint cartells de cadascuna de les passades edicions. Podeu visitar-la al hall de l’Antiga Audiència.

Així doncs, si sou d’aquells que tenen més soul que ànima, no us perdeu l’arribada de Nova Orleans a la 20a edició del Festival Dixieland.

Més informació:

– Pàgina oficial del Festival Dixieland a Facebook: https://www.facebook.com/DixielandTGN
– Pàgina web oficial: http://www.tarragona.cat/cultura/teatre-dansa-musica/musica/festival-dixieland
– Twitter: @TGNcultura

Text: Artur Santos (@artur_1983 a Twitter)

Compartir: