Tàrraco Viva us convida, un any més, a viatjar a l’època romana a través del túnel del temps

Cartell de Tarraco Viva 2015

Esteu disposats, un any més, a viatjar fins a l’època romana a través del túnel del temps? Doncs comenceu a marcar la vostra agenda perquè Tarragona acollirà, del 4 al 17 de maig, la dissetena edició de Tàrraco Viva, el festival romà per excel·lència. Després de commemorar el bicentenari de la mort de César August, el festival d’enguany, que ha programat prop de 400 actes, estarà dedicat al llegat del gran emperador.

Reproducció de l'Ara Pacis

August de Prima Porta policromat

Aquest serà el fil argumental d’una edició que, tot i mantenir espectacles, espais i materials tant interessants com l’Ara Pacis o l’August policromat, incorpora també una desena de novetats més. Unes d’aquestes estaran relacionades amb les celebracions, d’una banda, dels 25 anys de l’Associació Sant Fructuós i, de l’altra, dels 15 anys de la primera col·laboració del grup de recreació històrica Projecte Phoenix al festival.

August

Pel que fa a les activitats, una de les novetats seran els ‘Diàlegs amb la història’, que protagonitzarà l’acte de cloenda del festival. Es tracta d’un debat amb historiadors, arqueòlegs, periodistes, divulgadors de la història al voltant del llegat d’August. L’acte de cloenda comptarà amb la participació de Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Història Antiga de la Universitat Rovira i Virgili; Víctor Amela, periodista i escriptor; Toni Puig, gestor cultural, expert en comunicació cultural i màrqueting de ciutats; Joan Gómez Pallarès, doctor en Filologia Clàssica i director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica; i Xavier Bru de Sala, escriptor, periodista i pensador. El debat el presentarà i moderarà el director del festival Tàrraco Viva, Magí Seritjol.

Els gladiadors d'Ars Dimicandi a l'amfiteatre de Tàrraco / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

I pel que fa als espais, els principals llocs del festival seran el Camp de Mart amb la fira de museus i empreses de recreació; el recinte firal, els diferents espais declarats Patrimoni Mundial per l’Unesco i d’altres municipis que ja formen part del festival com la vil·la romana de Centcelles a Constantí; la vil·la romana de La Llosa, a Cambrils, i el Priorat.

Tarraco a taula

D’altra banda, el festival comptarà, un any més, amb el seu apartat enogastronòmic amb la celebració de les jornades de Tàrraco a taula, que enguany comptaran amb la col·laboració de 13 restaurants.

Concurs a Instagram

Finalment, durant la celebració del festival Tàrraco Viva es posarà en marxa un concurs fotogràfic a Instagram. Què cal fer, per participar? Molt senzill, només heu d’etiquetar les fotografies que feu de Tàrraco Viva enguany a Instagram amb l’etiqueta #TarracoViva2015. Un jurat seleccionarà i premiarà les tres millors imatges. Del concurs a Instagram en parlarem en un post específic d’aquí a uns dies, així que, estigueu atents!.

Podeu consultar aquí el programa complet del festival. Hospes Ave!

Programa de butxaca:
Programa_butxaca_TarracoViva_2005_BAIXA(1)

Text: Ivan Rodon (@irodon a Twitter)
Fotografies: Pere Toda (@ptodaserra a Instagram)

Compartir: