Aquest cap de setmana retorna al passat i reviu la reconstrucció de la Passió de Sant Fructuós en tres espais històrics de Tarragona

Passio sant Fructuós 2015

Ens traslladem a l’any 259 dC, més concretament al dia 21 de gener. Fructuós, bisbe de Tàrraco, Auguri i Eulogi, els seus diaques, són portats a l’Amfiteatre romà de Tarraco on seran cremats vius sota la persecució dels emperadors romans Valerià i Gal·liè.

Arribats a l’any 2015, l’Associació Cultural Sant Fructuós de Tarragona, narra aquest procés martirial, basat en fets reals, a través d’una representació teatral. Vint-i-cinc anys després de la primera funció, l’edició d’enguany –que se celebra aquest divendres, dissabte i diumenge– es representa en tres espais i tres parts ben diferenciades:

L’arrest de Sant Fructuós i els seus diaques concentrarà la primera part de la representació. L’escenificació es duu a terme a les Voltes del Circ romà. A l’inici es projectarà un audiovisual que ajudarà a contextualitzar històricament la representació teatral.

Sant Fructuós

La segona part d’aquesta representació es farà a l’Amfiteatre, el mateix escenari on va tenir lloc el martiri l’any 259dC. Els diàlegs es reproduiran en llatí, per tal d’introduir-nos amb exactitud a la vida dels màrtirs. Però per aquells que no coneixeu la llengua parlada pels romans, no patiu. Hi haurà subtítols tant en català com en castellà. Aquest segon acte gaudirà de música en directe del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral, en un escenari idíl·lic.

Passio Fructuos_1

El tercer i últim acte succeeix a la Necròpolis Paleocristiana, marc on van ser enterrats els cossos dels màrtirs de Tarragona. En aquesta representació es recrearà el seu enterrament amb el ritual i els costums funeraris dels primers cristians inclosos. L’espectador podrà recórrer aquest espai de culte per a descobrir com s’enterraven els morts en l’època antiga.

Pel que fa a les entrades, existeixen fins a 10 combinacions de tiquets que l’espectador pot escollir per tal de seguir l’espectacle. La primera part es narrarà tant en català com en castellà, el divendres dia 10. Es faran diferents passis, a partir de les 19.30h i fins a les 22.30h, d’una durada de 50 minuts aproximadament cadascun. A partir de les 10h del dissabte 11, es tornarà a representar aquesta primera part tant en castellà com en català successivament, fins a les 13.00h.

La segona part, que es representa a l’Amfiteatre romà, té una durada aproximada de 60 minuts. Es representarà el dissabte dia 11, a les 22.30h.

I l’última part, en què es recrea l’enterrament dels màrtirs, es desenvoluparà el diumenge 12 de juliol en diferents passis. El primer serà a les 10.00h, i continuarà fins les 13.00h, tant en català com en castellà.

Les entrades, que es poden comprar a les Oficines Municipals de Turisme de Tarragona, C/Major, 37 i Rambla Nova s/n (cantonada C/Unió), tenen un preu de 12 euros, on s’hi inclouen totes les tres parts en els diferents espais on es representa. Amb el preu de l’entrada s’obsequia amb un carnet de La Ruta dels Primers Cristians de Tarraco que ofereix descomptes en la visita als monuments que integren aquesta ruta (www.tarragonaturisme.cat).

I si encara disposeu de temps per a descobrir els orígens del cristianisme, us proposem la visita del conjunt tardo-romà de Centcelles, una joia única de l’art paleocristià universal. A més, si voleu passar un dia sencer a la ciutat, podeu programar una nit d’hotel.

Gaudiu d’un cap de setmana que combina teatre, història, arqueologia i turisme, i descobriu la màgia de Tarragona, una ciutat amb història viva.

Per a més informació: 608 668 773 / www.acsantfructuos.cat

Compartir: