Tarragona marxarà a ritme 'dixie', del 16 al 20 de març, amb el Festival Internacional de Dixieland

Cartell del 22è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona.
Cartell del 22è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona.

Tarragona es convertirà, del 16 al 22 de març, en una petita Nova Orleans, amb motiu del Festival Internacional de Dixieland. El cartell d’enguany és espectacular, amb un centenar d’actuacions musicals i bandes i artistes que arribaran, a més de Catalunya i Espanya, d’Àustria, França, el Regne Unit, Itàlia o Alemanya. La vint-i-dosena edició ens descobrirà melodies i sonoritats que van des del jazz manouche, al cabaret berlinès, passant per la música de Renato Carosone, i sense oblidar el dixie i el swing americans.

El 22è Festival engegarà amb el jazz manouche i la música del Quintette du Hot Club de France. Aquesta música d’estil vitalista continua sent un gènere de referència del jazz. L’estil interpretatiu de Django Reinhardt i Stéphane Grappelli segueix influenciant guitarristes i violinistes de totes les generacions.

El Festival Dixieland 2016 també ens aproparà l’obra del compositor Kurt Weill, que abraça des de l’òpera o el cabaret berlinès fins als musicals de Broadway. El seu repertori ha estat popularitzat, entre d’altres, per Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Billie Holiday, Nina Simone o Frank Sinatra. La cantant berlinesa Juliane Heinemann estrenarà, en coproducció amb el 22è Festival Internacional Dixieland de Tarragona, un viatge extens per l’obra d’aquest compositor alemany essencial.

Carosones.
Carosones.

D’altra banda, amb Carosones es retrà homenatge a Renato Carosone, que va combinar de manera tan singular com reeixida la cançó napolitana i el jazz. El so del swing mediterrani. Temes com Tu vuò fà l’americano o Torero —que va romandre catorze setmanes al número 1 de les llistes d’èxits als EUA— han estat versionats des de la seva creació en una gran varietat de llengües i d’estils musicals.

La Potato Head Jazz Band  actuarà amb la ballarina Ksenia Parkhatskaya.
La Potato Head Jazz Band actuarà amb la ballarina Ksenia Parkhatskaya.

El dixieland i el swing més purs ens arribaran de la mà dels Marina & The Kats, Matthieu Boré, la Sant Andreu Jazz Band i els granadins Potato Head Jazz Band –possiblement la millor banda dixie de l’Estat—, que vénen a presentar-nos el seu nou espectacle amb la increïble ballarina Ksenia Parkhatskaya.

El 22è Festival Internacional Dixieland comptarà també amb la participació dels músics i les bandes tarragonines que han fet créixer i han crescut amb el festival.

Presentació del 22è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona. / ©MAURI
Presentació del 22è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona. / ©MAURI

Podeu consultar aquí el programa complet.

Text: Ivan Rodon (@irodon a Twitter)

Fotografies: cedides.

Compartir: