Nits d’estiu per reviure la història a l’amfiteatre

 

cartell espectacle Amfiteatrvm Tarragona
Fotografia: Rafael López-Monné. Muntatge: Silere Comunica

Cada nit l’amfiteatre de Tarragona es transformarà aquest estiu en un espai per viatjar en el temps. La nova programació d’estiu del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona converteix, a partir del 27 de juliol, aquest emblemàtic monument en un lloc des d’on cada dia podreu reviure la història de Tàrraco i conèixer el patrimoni des d’una òptica totalment diferent. I ho podreu fer escollint entre dues noves opcions: l’espectacle de recreació històrica de gran format Amfiteatrvm (que es podrà veure cada divendres i dissabte fins al 25 d’agost), i les visites nocturnes a l’amfiteatre (de diumenge a dijous).

 

Un espectacle per viatjar en el temps

L’espectacle Amfiteatrvm ha pres tota l’experiència del Tarragona Història Viva, representat durant l’estiu de 2017, i l’ha dut més enllà per oferir una experiència més completa, immersiva i atractiva. Cada divendres i dissabte, l’amfiteatre de Tarragona serà una petita Roma en què, amb l’ús de projeccions audiovisuals, recursos tecnològics i la participació dels grups de recreació històrica Thaleia i Tarraco Lvdvs, us permetrà endinsar-vos en la història del monument i del món romà. Ho fareu a través de la història de Lupus, un gladiador que lluita per la reparació d’una injustícia i que somia amb la glòria de la victòria. Un fil narratiu pensat i representat amb l’objectiu d’impressionar per igual a grans i petits, fet que converteix Amfiteatrvm en un pla nocturn ideal per a famílies.

detall espectacle Amfiteatrvm Tarragona
Rafael López-Monné

Per fer possible aquesta experiència, Amfiteatrvm compta amb més de 100 persones implicades (la meitat d’elles, a escena), i l’aprofitament de tots els recursos: l’acció ocuparà les dues parts de l’arena, les noves tecnologies s’integren a l’espectacle amb projeccions  a una pantalla gegant 8 m x 4,4 metres, i que s’encavalcaran amb altres projeccions a la mateixa arena, acompanyades a més d’una impactant banda sonora. La direcció artística de Pep Vergé, amb guió de Joan Rioné i continguts audiovisuals de José Antonio Muñiz, us ajudarà a entendre la història, ja que us permetrà viure-la en primera persona.

Amfiteatrvm es representarà tots els divendres i dissabte a les 22 h i en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

detall espectacle Amfiteatrvm Tarragona
Rafael López-Monné

 

L’amfiteatre obre també de nit

L’experiència d’aquest estiu anirà, però, més enllà, ja que, de diumenge a dijous, tindreu l’oportunitat de descobrir el patrimoni romà d’una forma mai vista a Tarragona: amb les primeres visites nocturnes a l’amfiteatre de Tàrraco. El monument obre portes per primer cop després del capvespre amb un complement audiovisual de primer ordre: la projecció en pantalla gegant del documental Ingeniería Romana produït per TVE i Digivisión, i en què les noves tecnologies es posen al servei de la recreació dels monuments i de la vida a la Tàrraco de fa dos mil anys.

cartell visites nocturnes amfiteatre Tarragona
Fotografia: Rafael López-Monné. Muntatge: Feeling Comunicació

Per aquestes sessions nocturnes, s’ha produït una versió especial de 30 minuts del documental original, que es podrà veure cada nit en dos formats: a les 22 h en anglès, i a les 22.40 h en castellà. Poder viure aquests viatges en el temps durant les nits d’estiu tindrà, a més, el mateix preu de l’entrada habitual a l’amfiteatre en horari diürn.

Les entrades tant per a Amfiteatrvm com per a les visites nocturnes a l’amfiteatre ja es poden comprar de forma anticipada a través de Tarraco Ticket. En el primer cas, a més, gaudireu de descomptes sobre el preu de venda en taquilla.

Compartir:
back-to-top