6+1 miradors per enamorar-te de Tarragona

Un dels miradors de Tarragona amb vistes a la ciutat
Amfiteatre romà de Tàrraco, patrimoni mundial Unesco. Platja del Miracle i litoral de Tarragona Vista des de la terrassa de l’Hotel Imperial Tarraco. Tarragona, Tarragonès, Tarragona

Tarragona és una ciutat per admirar paisatges naturals i urbans fantàstics, per això us portem 6+1 miradors.

De les diverses localitzacions que ofereix la capital amb les característiques idònies per al delit del sentit de la vista.

Us traslladem a diferents balcons, terrasses, terrats i observadors que fan de miradors de Tarragona un lloc únic al Mediterrani.

1. El campanar de la catedral

Vistes des del mirador Campanar de la Catedral
Vista des del campanar. Catedral de Santa Maria. Tarragona, Tarragonès, Tarragona

El primer mirador que us portem és el campanar de la catedral.

Diuen que Tarragona es va construir des de dalt de tot de la ciutat, a la Part Alta (nucli antic).

Per això el visitant es troba diversos carrers que destaquen per una pujada imponent.

Això, tanmateix, no queda reflectit en el nom de la via, que acostuma a dir-se baixada: baixada de la Pescateria, baixada de la Misericòrdia, baixada del Roser, etc.

Això es pot entendre perfectament si pugeu al campanar de la catedral, el mirador més alt de la ciutat de Tarragona.

2. El mirador del Pretori romà

Vistes del Mirador del Pretori Romà un dels miradors
La catedral de Tarragona des del mirador de la Torre del Pretori, castell del Rei. Museu d’Història de Tarragona. Part Alta. Tarragona, Tarragonès, Tarragona

El Pretori era el palau de la guàrdia de l’emperador, és a dir, som en una de les torres de vigilància de Tàrraco.

Aquesta allotjava les escales que permetien el pas de la ciutat baixa fins al Fòrum provincial, amb el qual està comunicat per passadissos subterranis.

Al segle xii es va convertir en el palau dels reis de la Corona d’Aragó i, posteriorment, en una presó. És un dels angles del gran rectangle de la plaça del Fòrum provincial. Per tant, la vista és de 360 graus.

La panoràmica ofereix fotografies privilegiades de la Part Alta de la ciutat (situada dins de la muralla).

Com ara la catedral, que domina el quadre, el centre de la Tarragona actual o el Museu d’Història de Tarragona en un pla picat, així com una gran extensió del mar Mediterrani.

Actualment, s’accedeix al Pretori des de la plaça del Rei o des de la Rambla Vella, pel circ romà.

3. El mirador de Sant Antoni

Nen mirant Mirador de Sant Antoni un dels mriadors
Passeig de Sant Antoni. Part Alta. Tarragona, Tarragonès, Tarragona

Continuem a la Part Alta. En aquest barri trobem diversos punts amb vistes privilegiades. Un d’ells, que destaca per la facilitat d’accés, és el mirador de Sant Antoni.

El sant dona nom al passeig on està situat, als jardins que té al costat -on trobem la Creu de Sant Antoni que, amb uns 9 metres d’alçària i pedra del país.

És l’obra escultòrica exempta més antiga de Tarragona- i al portal que dona al passeig de Sant Antoni que és una de les portes d’accés a la Muralla de la ciutat.

Des d’aquí observem part de la zona llevant de la ciutat i la punta, el barri i la platja del Miracle.

4. El Balcó del Mediterrani

Nenes mirant pel Balcó del Mediterrani el 4 dels miradors
Balcó del Mediterrani. | FOTO: © Joan Capdevila Vallvé.

Els turistes venen aquí expressament o hi arriben per casualitat mentre descobreixen els monuments situats a la Rambla Nova.

El penya-segat de 23 metres de desnivell se situa a l’extrem del costat mariner d’aquest carrer —la zona de vianants més important de la ciutat—, on els tarragonins s’apropen per seguir la tradició de “tocar ferro” quan passegen.

La barana que el protegeix, un símbol per als oriünds, està construïda de ferro —d’aquí l’expressió— i està instal·lada als més de 500 metres que hi ha entre el passeig de les Palmeres i la baixada del Toro.

Ofereix una vista panoràmica de més de 180 graus en la qual veiem el sol des que surt des del mar fins que es pon darrere del port de la ciutat, així com la punta i la platja del Miracle, l’amfiteatre, l’estació de tren i el port.

5. Mirador de l’Hotel H10 Imperial Tarraco

Vistes des de l'Hotel Imperial Tarraco el 5 dels miradors
Part Alta i catedral de la ciutat de Tarragona. Capcelera del circ romà de Tàrraco. Patrimoni mundial UNESCO. Vista des de l’Hotel Imperial Tarraco. Tarragona, Tarragonès, Tarragona

Ens apropem al final d’aquesta ruta amb una de les darreres incorporacions a l’oferta de miradors de Tarragona. Es tracta del nou hotel H10 Imperial Tarraco —inaugurat tot just l’estiu del 2020—, on s’amaga una veritable joia per als amants de les bones vistes.

A dalt de tot de l’imponent edifici, situat al peu del passeig de les Palmeres, trobem una espectacular terrassa, amb servei de bar i piscina, des d’on podem gaudir d’unes vistes impressionants del mar, la Part Alta i l’amfiteatre romà.

L’accés a la terrassa, a més, està obert també a persones que no s’allotgen a l’hotel, de manera que en podeu gaudir sigui o no l’allotjament triat per a la vostra estada.

6. Mirador del passeig de l’Escullera

Vespre del Mirador del Passeig de l'Escullera el 6 dels miradors
La ciutat de Tarragona vista des de l’espigó del port Tarragona, Tarragonès, Tarragona

Canviem ara totalment de perspectiva i ens desplacem fins al barri portuari del Serrallo.

Allà, en plenes instal·lacions del Port de Tarragona, hi ha el passeig de l’Escullera, un camí d’uns quatre quilòmetres de llargada que s’endinsa al mar on trobem punts tan emblemàtics com el far de la Banya.

Des d’allà, no només tenim una vista privilegiada del port i de l’horitzó, sinó també una de les vistes més boniques de la ciutat, ja que podreu observar des del Serrallo fins a la Part Alta envoltats per les onades.

+1. L’Oliva

Vespre Mirador de l'Oliva l'ultim dels miradors
Vista de Tarragona des de la muntanya de l’Oliva, muralles romanes i la catedral, al fons, el mar, Tarragona, Tarragonès, Tarragona 2001.11

Aquesta és la sorpresa que us havíem guardat, el +1 d’aquesta entrada. Els habitants de la ciutat en coneixem tots els secrets i, quan baixem del barri de Sant Pere i Sant Pau fins al centre per la carretera del Pont d’Armentera, gaudim d’una panoràmica en la qual s’observa la part més muntanyenca, amb la muralla, la catedral i el mar de fons.

Més espectacular encara és aquesta fotografia quan la captem de nit i la il·luminació dels monuments està encesa. Podeu gaudir d’aquestes vistes amb la calma que ofereix un mirador en aquesta situació.

Cadascun d’aquests miradors ha estat seleccionat per la seva bellesa.

Compartir: