Què amaga l’oferta cultural de la ciutat de Tarragona?

Tarragona és vida.

I compta amb molta història i molta oferta cultural.

És una civilització mil·lenària de més de dos mil anys i considerada Patrimoni de la Humanitat, a banda de tenir un paper molt important dins de l’Imperi Romà.

I, per tant, la seva oferta cultura no podia ser petita. Està plena d’equipaments i tota classe d’opcions per gaudir-ne sol, en família o amb amics.

Conèixer una ciutat no és visitar-la només, sinó viure-la.

Per aquest motiu, en aquest article us volem exposar l’àmplia oferta cultural de la ciutat i tots els equipaments que la conformen.

Un cop sigueu conscients de tot el que ofereix Tarragona, de ben segur que us enamorareu de la ciutat!

Teatres de Tarragona

Tarragona és una ciutat que viu el teatre.

I prova d’això n’és l’extensa oferta teatral amb la qual compta cada any.

A la tardor, hivern i primavera, no deixeu de consultar la cartellera del Teatre Metropol, un dels emblemes culturals de la nostra ciutat.

A l’estiu, que millor que gaudir d’una bona obra a l’aire lliure i en un indret privilegiat: el Teatre Auditori del Camp de Mart, al peu de les muralles romanes.

Coneixeu el nou Teatre de Tarragona? Situat al bell mig de la Rambla Nova, converteix la ciutat en un emplaçament de primer ordre en el panorama de les arts escèniques.

Finalment, no podem oblidar dos teatres de proximitat que ofereixen una alternativa a la programació teatral municipal. La Sala Trono i el Teatre Magatzem són dues grans opcions per descobrir propostes que no deixen indiferents a ningú.

A més, Tarragona compta també amb el Festival Internacional de Teatre, que tindrà llocde l‘1 al 4 de setembre i que és un reflex de deu anys de canvis constants en la nostra societat i l’evidència que hem d’abraçar i celebrar les nostres diversitats i complexitats.

Aquestes són només algunes de les opcions que podeu trobar a la ciutat, i si voleu descobrir més sobre l’oferta dels teatres de Tarragona, no deixeu de visitar aquesta pàgina, que recull detallada tota la programació actual.

Oferta cultural Teatre Tarragona
Façana del Teatre Tarragona

Museus de Tarragona

Que seria de Tarragona sense els seus museus!

Tarragona és cultura i diversitat.

Tant si sou de fora com si sou tarragonins de tota la vida, un pla excel·lent pel cap de setmana és visitar un dels nombrosos museus de la ciutat.

Història romana, art modern, història marítima i del port, cases d’època… L’oferta és vàlida per a tots els gustos!

Només cal que mireu quina temàtica encaixa amb les vostres preferències, i endavant!

En aquesta pàgina trobareu tota la informació sobre els diferents museus de la ciutat, així com horaris i programacions especials. Gaudiu-los!

Oferta cultural Sales d'Exposicions Tarragona
Museu a Tarragona

Sales d’exposicions de Tarragona

L’oferta cultural d’exposicions a Tarragona és immensa i constant al llarg de l’any.

Diverses sales d’exposicions com el CaixaForum, el Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, el Palau Firal i de Congressos, els Tinglados i refugis del moll de Costa o l’Espai Turisme ofereixen exposicions de diverses temàtiques que ens apropen a noves cultures, diversos col·lectius i tendències del moment.

Un pla perfecte per sortir de la rutina i obrir la ment.

Oferta cultural sales d'exposicions Tarragona
El CaixaForum és una de les sales d’exposicions més preuades de la ciutat

Monuments de Tarragona

Els monuments són vitals per a la història d’una ciutat, i més encara per a una ciutat com Tarragona.

Tenen un valor cultural impressionant en una societat, ja que serveixen per recordar i commemorar els fets històrics que han succeït.

I déu-n’hi-do amb el passat de Tarragona, una ciutat Patrimoni de la Humanitat.

Per tant, l’oferta de monuments no podia ser discreta.

Us recomanem que consulteu tota la informació dels principals monuments de la ciutat i no perdeu l’oportunitat de visitar-los.

A tall d’exemple, no podeu visitar Tarragona i marxar sense haver gaudit de l’amfiteatre romà, l’aqüeducte de les Ferreres, la catedral de Tarragona o el pretori i circ romà.

Les vistes que ofereixen alguns d’aquests monuments són una sensació única!

Oferta cultural monuments Tarragona
Increïbles vistes de la Torre del Pretori

A més, per la ciutat recorren diverses rutes per poder conèixer millor la història de Tarragona a través dels principals monuments conservats de diferents èpoques.

Les quatre rutes principals són la Ruta Romana, la Ruta Medieval, la Ruta Modernista, la Ruta dels primers cristians de Tàrraco i la Ruta Patrimonial del Port de Tarragona.

Tots aquests itineraris us permetran entreveure les línies, les preferències i la societat de cadascuna de les etapes esmentades.

Animeu-vos i feu-les totes!

Visites guiades a Tarragona

A Tarragona gaudim molt explicant la nostra història, i volem que qualsevol persona pugui conèixer tots i cadascun dels racons de la ciutat.

És per això que disposem d’una gran oferta de visites guiades. Es tracta d’un servei més personalitzat i que té com a finalitat que gaudiu de la ciutat alhora que descobriu tots els secrets, les curiositats i les anècdotes relacionades amb la història i els monuments de Tarragona.

Per exemple, sabíeu que al recinte del fòrum provincial de Tàrraco hi podríem encabir dues vegades la Sagrada Família?

O que l’edifici del mercat central de Tarragona està inspirat en la parada de metro Karlsplatz de Viena?

Tot això i molt més, a les visites guiades de Tarragona!

Oferta cultural guies Tarragona
Les visites guiades són una gran forma de descobrir la ciutat

No us quedeu sense viure Tarragona

Tarragona compta amb grans equipaments i una immensa oferta cultural que proporciona una experiència única a tots el qui en formen part.

Veniu, gaudiu i sentiu la ciutat; descobriu els principals indrets de la zona, visiteu cadascun dels racons que la conformen i comproveu la realitat de la vida tarragonina.

Si voleu conèixer més sobre l’oferta cultural de la ciutat, visiteu la nostra pàgina web o seguiu-nos en els nostres perfils de Facebook, Instagram i Twitter.

Us hi esperem!

Compartir: