El Nadal a Tarragona: ple d’història i carregat d’il·lusió

El Nadal a Tarragona és una de les èpoques més màgiques de l’any per als petits de la casa i també per a la resta dels membres de la família.

Enguany, a més, aquestes festes són més esperades que mai per la difícil situació sanitària que hem viscut i que entre tots i totes superarem.

Tarragona, que ja llueix els nous llums amb 1.201 motius nadalencs que donen calidesa als carrers de la nostra ciutat, us ofereix un total de 300 actes que ompliran la ciutat amb activitats lúdiques, culturals i educatives per a tots els públics.

Voleu saber tot el que amaga la ciutat de Tarragona durant aquestes dates especials? No us en perdeu detall!

Començarem amb les tradicions més esperades pels petits: el Pare Noel i Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, que visitaran tots els racons de Tarragona portant il·lusió i màgia.

Els Pastorets, els mercadets, la pista de gel o el Parc infantil tornaran a fer del Nadal les festes que tots ens mereixem.

Us proposem una ruta màgica en què tothom és benvingut per gaudir del Nadal com si fóssim infants!

Comencem!


Les festes i tradicions nadalenques a Tarragona

El Pare Noel i els patges reials

Gaudiu de l’espectacle itinerant del Pare Noel acompanyat dels seus follets, el 23 i 24 de desembre.

El patge reial recollirà les cartes per als Reis Mags, del 2 al 4 de gener, al pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquí us podeu descarregar una carta ben xula per donar als patges reials que visiten aquests dies la ciutat de Tarragona i que faran arribar tots els desitjos dels infants a Ses Majestats.

D’altra banda, si voleu veure en família com treballen els patges per tenir-ho tot a punt la Nit de Reis, podeu visitar al refugi 1 del moll de Costa el Magatzem Reial, del 27 al 30 de desembre.

Allà, els patges dels Reis Mags estan embolicant tots els regals perquè puguin sortir a temps i arribar a totes les cases de Tarragona.


El pessebre de la Brigada

Com cada any per Nadal, la Brigada Municipal s’encarrega d’instal·lar el pessebre tradicional, amb grans figures i un petit hort a diferents llocs de la ciutat; enguany, a la plaça del Rei. Un gran atractiu per a grans i petits.

Imatge del pessebre tradicional en la plaça del Rei
El pessebre tradicional de plaça del Rei té figures a grandària real.


L’home dels nassos

L’últim dia de l’any és el dia de l’home dels nassos, que té tants nassos com dies té l’any ―o com dies li’n resten!

Des de les 11 h i fins a les 13 h, recorrerà els carrers de Tarragona amb els seus patges i els seus músics, que oferiran el millor acomiadament per acabar el 2021.

Imatge del pessebre tradicional en la plaça del Rei
El Home dels Nassos recorre els carrers de Tarragona cada any.


El bany de Sant Silvestre

El 31 de desembre, a la platja del Miracle, a tocar del port esportiu, els més valents i atrevits s’endinsen en les fredes aigües mediterrànies per celebrar l’últim bany de l’any, el bany de Sant Silvestre.

 Banyistes celebrant el final d'any durant el nadal a Tarragona
Els atrevits banyistes s’endinsen en la freda mar Mediterrània per a celebrar el cap d’any.


La Cavalcada dels Reis Mags

Ja són aquí Ses Majestats els Reis Mags d’Orient!

Melcior, Gaspar i Baltasar arriben el dia 5 de gener a Tarragona i fan la tradicional Cavalcada dels Reis Mags per veure tots els nens i les nenes de la ciutat i poder comprovar qui s’ha portat bé durant aquest any.

 Imatge dels Reis Mags amb tots els seus patges
Ses Majestats els Reis Mags d’Orient amb tots els seus patges durant el dia de reis.


La cavalcada s’inicia a les 18.15 h, quan els Reis Mags arriben, per mar, amb tots els regals dels nens i les nenes de Tarragona.

Des d’allí enfilaran la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova, el carrer Sant Agustí, el Portalet i la plaça de la Font.

Allà, els Reis Mags d’Orient rebran les claus de la ciutat per part de l’alcalde, Pau Ricomà.


Espectacles nadalencs a Tarragona

Les representacions dels Pastorets tornen al teatre Metropol amb l’Associació La Salle i la companyia La Golfa.

Anno Domini: la recreació històrica d’un pessebre vivent

Durant els dies 17, 18 i 19 de desembre podeu viatjar a la Judea del segle I dC amb l’espectacle Anno Domini, una recreació del primer Nadal de la història.

A través de diverses recreacions, s’explicarà la història de Jesús de Natzaret: les escenes de les profecies de l’Antic Testament, l’Anunciació, l’Empadronament, l’Anunci als pastors, el Naixement i la Visitació dels Mags.

L’espectacle escènic es farà al Museu Bíblic i es gratuït. A més, es podrà seguir en català o en castellà.

Visiteu aquest pessebre vivent, no us el perdeu! Us transportarà als orígens del Nadal.

Anno Domini permet conèixer com va ser el primer Nadal.


Els concerts de Nadal a Tarragona

El concert de Nadal ens explica la tradició i l’origen d’aquesta festivitat tal com la coneixem avui dia, i ho fa a través de la música. La representació va a càrrec dels alumnes de l’Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) i El Tecler.

Si voleu viure una bona estona acompanyats de música i teatre, apunteu-vos bé la data: el 15 de desembre a les 18.30 h a l’església del Sant Crist de la Sang, a la plaça del Rei.

D’altra banda, el 18 de desembre podem gaudir d’un altre concert de Nadal ben especial, en aquest cas, a càrrec del Cor Mos Cantars, al teatre Magatzem.

Un espectacle amb més de 40 anys de trajectòria que s’ha convertit en tot un símbol del Nadal a Tarragona i que barreja obres clàssiques amb contemporànies.

L’acte és gratuït, però es poden fer donacions a la taquilla de forma voluntària que es destinaran a la Marató de TV3, aquest any dedicada a la salut mental.

Que tampoc no hi falti el concert de Nadal del Cor Ciutat de Tarragona! Un altre símbol de la ciutat durant aquestes dates assenyalades.

En aquest cas, l’espectacle musical se celebra el 19 de desembre i és un concert coral que va més enllà de les nadales.

El concert combina la tradició nadalenca amb música ballable, a càrrec de grups de dansa com esbarts, sardanistes o el ball de bastons.

Imatge del Cor de la Ciutat durant el Nadal a Tarragona
El Cor Ciutat de Tarragona després del concert de Nadal.

I el 21 de desembre, a les 19.00 h, no us perdeu un dels concerts més tradicionals: el concert de Santa Cecília, a càrrec del Cor Gregal i el Cor Sageta de Foc, a l’església de Sant Miquel del Pla.


És Nadal a dins el Pot Petit

La Jana, el Pau, la Melmelada Band i molts dels seus amics tornen a És Nadal a dins el Pot Petit, un espectacle musical perfecte per a tota la família, especialment per a nens i nenes de 3 a 12 anys

Tots els protagonistes d’aquest gran concert van acompanyats de tretze magnífics músics que, tots junts, us faran ballar, cantar i gaudir amb cançons que a poc a poc s’estan guanyant el cor del públic i ja formen part de la banda sonora de moltes famílies.

El concert es farà el 19 de desembre amb tres funcions: a les 12.00 h, a les 16.00 h i a les 18.30 h, i l’entrada té un preu de 18 €.

 Espectacle "És Nadal a dins el Pot Petit"
L’espectacle “És Nadal a dins el Pot Petit” es pot gaudir en família.

Viu altres espectacles als teatres de Tarragona durant aquest Nadal. Hi ha propostes per a tots els gustos i totes les edats.


Més activitats familiars per viure un Nadal màgic a Tarragona

Parc infantil de Nadal

Arriba una de les activitats que més espera la canalla, el Parc infantil de Nadal, que enguany vol retornar la il·lusió del Nadal i ve carregat de novetats, amb tallers lúdics, nous espais i grans espectacles.

El preu és de 2 a 4 € i tindrà lloc del 27 de desembre al 4 de gener al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

 Imatge del Parc Infantil de Nadal
El Parc Infantil de Nadal és una de les activitats preferides dels més petits.


Mercats i fires de Nadal

Aquestes festes també recuperem el pessebre al Mercat Central!

Fins al 9 de gener, hi trobareu una de les millors representacions dels pessebres tradicionals.

A més, els mercats de Tarragona es guarneixen per festes i lluiran una decoració nadalenca artesanal que han fet els usuaris i les usuàries del Taller Ocupacional de la Fundació Estela.

També trobareu objectes artesanals a la tradicional Fira Artesania, que té lloc fins al 6 de gener a la Rambla Nova, on de ben segur us sorgiran idees per fer els vostres regals aquestes festes.

També hi podreu comprar les decoracions de Nadal més originals.

Al Mercat de Nadal, obert fins al 23 de desembre, no hi falten els objectes nadalencs, els arbres i les figuretes del pessebre.

Tions i caganers per a tots els gustos en un mercadet que estrena casetes de fusta que recorden els tradicionals mercadets de Nadal.

No us oblideu de passejar-vos per la Rambla Nova.

Imatge del mercat de Nadal
El mercat de Nadal és una visita recomanada per l’agradable ambient que transmet.


Atraccions infantils per viure el Nadal amb els nens i les nenes

La ciutat de Tarragona al Nadal és plena d’activitats per fer en família amb els més petits de la casa.

Si tombeu per la ciutat, hi trobareu follets màgics que canten i ballen pels carrers i, fins i tot, l’Snow Slide, un inflable de 40 metres que simula un tobogan de gel i que serà itinerant per cinc punts diferents de la ciutat.

Hi podreu pujar al matí, d’11.00 h a 14.00 h, i a la tarda, de 17.00 h a 20.00 h.

Si us agrada patinar sobre gel, aneu fins a les Gavarres durant aquestes festes de Nadal.

Hi trobareu l’oferta de comerç i oci més gran, singular, diversa i completa del sud de Catalunya.

Fins al 9 de gener s’hi ubica la gran pista de gel Tarracogel, on podreu passar una bona estona en família gaudint de les festes i d’un dels esports amb més esperit nadalenc.

El preu és de 8 €, però fixeu-vos-hi bé, que hi trobareu descomptes!

Per Nadal, als carrers de Tarragona encara hi ha moltes més sorpreses per descobrir: tallers infantils, gimcanes, màgia visual i molta música, entre altres activitats.

Consulteu aquest web per descobrir-les totes i per gaudir del Nadal que tots ens mereixem, un Nadal màgic, ple d’història i ben carregat d’il·lusió!

Visiteu el nostre web o seguiu-nos als nostres perfils de Facebook, Instagram i Twitter.

També ens podeu trobar a l’Oficina Municipal de Turisme, on us atendrem i us oferirem material perquè gaudiu de la vostra visita.

Tarragona Turisme us desitja bones festes! Us esperem a Tarragona!

Compartir: