Relaxar-se a l'Hort de la Sínia; un espai natural, ecològic i a l'aire lliure entre Tarragona i Tamarit

Molt a prop de Tarragona, tocant a Tamarit i a la desembocadura del riu Gaià, hi ha un petit paradís natural: l’Hort de la Sínia.

Els seus inicis, fa 15 anys, van estar lligats a l’agricultura ecològica i a l’educació ambiental, uns valors que continuen en actiu de la mà de Joan Vives.

Amb tot, la finca ofereix, des d’aquesta mateixa temporada, noves prestacions i serveis.

Comença a destacar per l’Espai de Benestar, un centre natural que combina tècniques de balneoteràpia, cosmètica natural i termal, massatges terapèutics i tractaments facials i corporals elaborats amb plantes medicinals per gaudir de les seves propietats.

Entrada de l'espaci del benestar de l'hort de la síniaPodríem parlar dels horts familiars que lloguen a famílies per a que plantin –amb el seu assessorament– les fruites i hortalisses de temporada.

També podríem parlar dels diversos tallers que organitzen cada mes; del jardí dels sentits, on creixen les seves plantes aromàtiques que després comercialitzen; o de les pròpies instal·lacions en si.

Però en aquest post parlarem de l’apartat més nou de l’Hort de la Sínia: l’Espai de Benestar.


L’Espai del Benestar de l’Hort de la Sínia

L’Espai de Benestar, que dirigeix na Núria Cosialls, especialista en tècniques de balneoteràpia i teràpies naturals.

Ofereixen banys aromàtics amb plantes medicinals per a gaudir de les seves propietats; banys de fang, per a experimentar els beneficis d’aquest element natural.

També pediluvis o banys de peus, a diferents temperatures i combinant diverses plantes aromàtiques.

O bé un camí sensorial format per diversos tipus de pedres i escorces d’arbre per estimular les sensacions dels peus.

Tenen una sauna finesa –la joia de la corona!– amb la que descobrireu el benestar d’una bona sudació; i l’umbracle de relaxació, un espai reservat en el que podreu gronxar-vos en una hamaca i descansar tranquil·lament envoltats de vegetació.

Espai del Benestar de l'Hort de la SiniaA més, a més, l’Espai de Benestar compta també amb una espectacular iurta, la típica tenda dels mongols, on es fan massatges terapèutics.

La Núria Cosialls, coordinadora de l’espai, destaca el fet que totes les instal·lacions es troben a l’aire lliure, envoltades de natura.

Són accessibles a tothom, ja que el centre està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda o que tenen dificultats auditives o visuals.

“És un espai idoni per a desconnectar del dia a dia, relaxar-se i gaudir d’una experiència de benestar amb la parella, la família i els amics, en un ambient relaxant i íntim”, diu Cosialls.


Coses de les quals gaudir a l’Espai del Benestar de l’Hort de la Sínia

Als banys aromàtics viureu l’experiència de submergir el cos en una banyera ergonòmica que us permetrà gaudir de diferents sensacions.

Bany aromàtic de Hort de la SíniaA tenor de la planta aromàtica medicinal que trieu obtindreu un efecte relaxant, estimulant, depuratiu, activador de la circulació, preventiu dels refredats o revitalitzant.

Bany de fang de Hort de la SíniaAls pediluvis us relaxareu amb uns banys de peus aromatitzats amb plantes medicinals, amb aigua freda, calenta o alternant les temperatures, segons sigui l’afecció a tractar.

La Núria aconsella combinar els pediluvis amb un passeig a peus descalços pel camí sensorial o gaudint d’un massatge de reflexologia podal.

Exemple d'un bany de fang a hort de la síniaEls banys de fang generen una certa reticència inicial, però quan els proves acostumes a repetir.

L’explicació es deu a que el fang ofereix abundants propietats curatives, elimina toxines, depura la pell deixant-la molt suau, alleugereix molèsties inflamatòries, absorbeix el calor corporal i dona frescor, i aporta un efecte de sedació i relaxació.

Sauna de l'hort de la síniaA la sauna-domo descobrireu un espai de sudació en el qual eliminareu toxines i alleugerireu tensions.

La sauna, de tipus finesa i seca, és la joia de la corona de l’Espai de Benestar i el seu disseny i la construcció ha anat a càrrec d’arquitectes que estaven fent el màster en bioconstrucció.

Així com els massatges a la iurta són en el punt de màxima relaxació, la sauna-domo és el punt més energètic del circuit.

Per la seva confecció, la sensació que tens a l’accedir a la sauna és com si entressis a l’úter matern i, a la vegada, a les entranyes de la terra.

Per un correcte ús de la sauna-domo, la Núria aconsella fer tres entrades de cinc minuts intercalant-les amb entrades a la pileta d’aigua freda.

Bany fred de Hort de la SiniaCada circuït de benestar –no es poden fer tots en una mateixa jornada per evitar enviar massa estímuls al cos– té una durada aproximada de 60 minuts.


Informació de serveis de l’hort de la sínia

Com arribar-hi?

Cotxe:
Agafem l’AP-7 fins la sortida 32 Altafulla-Torredembarra.

Seguim per la N-340 Barcelona- Tarragona direcció Altafulla.

Entrem a la dreta pel camí de Tamarit i abans de la recepció del Càmping Tamarit agafem una pista de terra a l’esquerra fins al mateix terreny.

Hi ha un rètol que posa “Espai Natural desembocadura riu Gaià – L’Hort de la Sínia”.

Tren:
Estació Altafulla-Tamarit. A 20’ caminant per la platja.

Autobús:
L9, parada Aiguamolls del Gaià. – A 10’ caminant en direcció a la platja.
Línia Penedès, parada Altafulla benzinera – A 10’ caminant en direcció a la platja.


Horaris i reserves

Horaris dels circuïts de benestar, massatges i tractaments: dijous, divendres, dissabtes i diumenges, de 10 a 14h; i de 18 a 20h.

Cal fer reserves prèvies al telèfon 655 486 115 ò 655 388 578


Massatges y banys

1. IURTA
• Massatges 30’ —– 25€ / Massatges 60′ —– 35/40€
• Tractaments facials i corporals —– 40€

2. BANYS DE FANG
• Tractament amb fang (60’) —– 20€
• Massatge (30’) + Bany de fang —– 42€ / Massatge (60’) + Bany de fang —– 52€
• Zona de relaxació (20’)
• Camí sensorial (10’)

3. BANYS AROMÀTICS
• Bany corporal amb plantes medicinals (30’) —– 20€
• Massatge (30’) + Bany aromàtic —– 42€
• Massatge (60’) + Bany aromàtic —– 52€
• Zona de relaxació (30’)

4. PEDILUVIS
• Bany de peus amb plantes medicinals (30’) —– 20€
• Massatge (30’) + Pediluvi —– 42€ / Massatge (60’) + Pediluvi —– 52€
• Zona de relaxació (30’)
•Camí sensorial (20’)


Altres serveis

1. SAUNA
• Sauna (60’) —– 20€
• Massatge (30’) + Sauna —– 42€ / Massatge (60’) + Sauna —– 52€
• Zona de relaxació (20’)
• Camí sensorial (10’)

2. CAMÍ SENSORIAL I ESPAI DE RELAXACIÓ
L’accés a aquestes zones queda inclòs en la realització dels anteriors serveis.
També es pot realitzar de manera individual, essent l’aportació de 6€.

Xarxes socials
Facebook: https://www.facebook.com/hort.delasiniaMenció a l’Hort de la Sínia al program ‘GR’ de TV3 (minuts 15:25 a 22:45)

Text i fotos: Ivan Rodon (@irodon)

Compartir: