Tarragona Drag: irreverència a tot color

Drag amb un vestit rosa i dos persones més a l'escenari
© Dolors Granero

Corria l’any 2005 quan Tarragona es va atrevir a ser la primera ciutat d’Espanya fora de les Canàries a organitzar un concurs drag queen.

Tenerife i Gran Canària van ser pioneres, però a la península, Tarragona va ser la primera a fer el pas d’unir la disbauxa del Carnaval amb la irreverència drag queen.

Així neix un concurs que, després de diversos noms, acaba anomenant-se com avui el coneixem: Tarragona Drag, un certamen convertit, per mèrits propis, en cita imprescindible del Carnaval de la ciutat, un dels més multitudinaris i reconeguts de Catalunya.

Les artistes Drag a l'escenari
© Dolors Granero

Com a anècdota (o no), les entrades d’aquesta darrera edició es van exhaurir en un matí. Una dada que dona una idea de l’afició de Tarragona pel seu concurs drag queen i de la consolidació de l’esdeveniment al Carnaval del municipi.

Una associació del centre històric

Creat per l’associació Amics de la Part Alta (el centre històric de la ciutat), el Tarragona Drag compleix ara 17 anys gaudint de plena salut, amb les entrades exhaurides i amb participants de tota la geografia espanyola, inscrits per participar en el certamen.

tres de les artistes Drag a l'escenari
© Dolors Granero

Cal recordar que al llarg de les diferents edicions, concursants que han passat per Tarragona han acabat guanyant el concurs de Gran Canària només una setmana després.

Noms reconeguts del món Drag

Entre els seus presentadors es troben Regina Dos Santos, La Terremoto de Alcorcón, Doña Soledad Pérez de León, Maria Moss (coach de Cher) o Drag Veruska (Itàlia), entre d’altres.

Mentre que el jurat ha comptat amb la presència de Llum Barrera, Óscar Molina, Pep Escoda, Lola Figuerola, Cristina Repullo o Roberto Roe.


La projecció del certamen no ha de fer oblidar, però, la forta implantació en el teixit associatiu i empresarial de Tarragona.

Des de l’organització fins als patrocinis i col·laboracions són 100% marca Tarragona, cosa que fa que el certamen sigui encara més especial i mantingui un caràcter tan genuí i ple d’autenticitat.

El festival Tarragona Drag és tota una experiència d’irreverència i de color que no et pots perdre si visites Tarragona en dates carnavalesques.

Què et sembla conèixer-lo l’any vinent?

Mentrestant, et deixem aquest petit aperitiu per anar fent boca i preparar la teva visita més esbojarrada a Tarragona. T’hi esperem!


Tarragona, una destinació turística els 365 dies de l’any

Durant el Carnaval o qualsevol dels 365 dies de l’any, aprofiteu per descobrir la ciutat i coneixeu-la a fons. A Tarragona trobareu una estada feta a mida!

Visiteu el nostre web o seguiu-nos als nostres perfils de FacebookInstagram i Twitter.

També ens podeu trobar a l’Oficina Municipal de Turisme, on us atendrem i us aconsellarem perquè gaudiu de la vostra estada.

Fins aviat!

Compartir: