Visitar Tarragona amb nens

Qui ha dit que la història no pot ser divertida? I tant que sí! A Tarragona és possible! Descobriu Tarragona en família on, petits i grans, us ho passareu d’allò més bé coneixent el seu patrimoni, cultura i gastronomia.

Voleu saber com gaudir de Tarragona en família? Us ho expliquem!

Camí de Ronda sobre la cala Jovera, al camí de la Costa. Darrera, l’antiga Vila closa de Tamarit. Foto: Rafael López-Monné / Tarragona Turisme

Conèixer la cultura marinera de Tarragona

Passejar pel Serrallo, el barri marítim per excel·lència de Tarragona, és una de les visites obligades durant la vostra estada a la ciutat. Un espai amb personalitat i singular on podreu fruir de l’arribada de les barques d’arrossegament i conèixer de prop la cultura marinera, a més de contemplar infinitat de barques pesqueres sobre el blau del Mar Mediterrani.

Imatge del Serrallo i les seves embarcacions. Foto: Joan Capdevila Vallve

Caminar pel passeig del Moll de Costa també és un gust. Us recomanem fer-ho en direcció al Refugi 2, on es troba ubicat el Museu del Port. Allà descobrireu exposicions didàctiques i amenes amb relació a l’art de la pesca i al patrimoni del Port. El Museu del Port ofereix diverses activitats lúdiques i familiars. Aquestes es publiquen a l’agenda d’activitats del seu web i a les xarxes socials del Port de Tarragona.

A la Llotja del Peix de Tarragona, el Museu del Port proposa un espai multisensorial i immersiu per descobrir el fons marí del Mediterrani: l’Observatori Blau. En aquest espai didàctic, coneixereu els organismes que es capturen al Port de Tarragona, així com la història i la vida del barri mariner de Tarragona.

Voleu conèixer Tarragona i la Costa Daurada des del mar? No dubteu en convertir-vos en capitans a bord del Tarragona Blau, una embarcació que us passejarà pel litoral tarragoní i us explicarà les curiositats d’aquest.

El patrimoni històric de Tarragona

No us oblideu, però, d’endinsar-vos en el patrimoni històric i monumental de la ciutat. Passegeu pel centre històric de Tarragona i no deixeu de visitar la plaça de la Font, el mural acolorit de la plaça dels Sedassos, el carrer Major, el carrer del Comte o la maqueta de Tàrraco, a la plaça del Pallol. Allà apreciareu com era la ciutat al segle II,  en el moment de la seva màxima expansió i apogeu. Observar aquesta maqueta us ajudarà a entendre com era la ciutat romana.

Una altra bona experiència és la visita a l’Amfiteatre, on se celebraven les lluites de gladiadors, o el Circ romà, on tenien lloc curses de cavalls i carros.

Imatge d’una visita a l’Amfiteatre de Tarragona. Foto: Rafael López-Monné / Tarragona Turisme


La Catedral de Tarragona, per lliure o amb visites guiades

La Catedral de Tarragona també és de visita obligada. Podeu visitar-la per lliure, sense guies i al vostre aire. Per fer-la més amena per als nens i nenes, demaneu a la zona d’accés material didàctic, audioguies o vídeoguies que els serà de gran interès. No us perdeu cap dels seus antics tresors i relíquies. N’està ple!

Així mateix, també la podeu conèixer mitjançant alguna de les empreses que han ideat visites guiades pensades per al públic familiar.

Claustre de la Catedral de Tarragona. Foto: Manel Antolí

Tampoc podeu deixar de visitar el Passeig Arqueològic, recorre’l i conèixer la cultura romana de l’antiga Tàrraco i les seves muralles. Si el que busqueu és una activitat familiar didàctica en aquest espai, contacteu amb els guies de Tarragona.

Conèixer els orígens de Tarragona al Museu Nacional Arqueològic

Voleu conèixer Tarragona a fons? Us falta visitar el Museu Nacional Arqueològic, que organitza activitats de descoberta també destinades a un públic familiar. Podreu conèixer la història i origen de la ciutat amb tallers i activitats infantils d’allò més divertides, alhora que els nens i nenes aprenen. Una iniciativa ideal perquè descobriu Tarragona en família.

Activitat familiar a l’MNAT. Foto: MNAT

D’excursió al Parc ecohistòric del Pont del Diable

Si voleu gaudir de l’experiència de conèixer un monument històric romà en plena natura visiteu el Parc ecohistòric del Pont del Diable. Un entorn inigualable amb l’aqüeducte de les Ferreres, els jardins romàntics dels Puig i Valls i l’espai natural de bosc mediterrani que els envolta.

Una activitat familiar al Parc Ecohistòric del Pont del Diable. Foto: Limonium

Una altra activitat per fer a la natura d’allò més interessant per als petits de la casa és la visita a l’Hort de la Sínia, una finca agroecològica a tocar de l’espai natural de la desembocadura del Riu Gaià.

Tàrraco Viva, Sant Magí i Santa Tecla

Si viatgeu a Tarragona i coincidiu, no us perdeu les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla ni el festival Tàrraco Viva, entre d’altres activitats del calendari tarragoní. S’organitzen un ampli ventall d’activitats idònies per fer amb la família.

Tàrraco Viva és el festival romà més gran del Mediterrani. Descobrireu que sou més romans que no us pensàveu.

Imatge d’una activitat de Tàrraco Viva amb nens. Foto: Manel R. Granell

A l’estiu arriba la festa major del patró de la ciutat: Sant Magí amb el Magí de les Timbales, els gegants, els Gegantons Negritos, els nans, els bastoners, i molt més.

Santa Tecla és la festa de les festes, la festa major de la patrona de Tarragona. Prepareu la vostra samarreta de les festes, calçat còmode i un bon barret per protegir-vos del sol i del foc.

Imatge del Nano negre de Tarragona. Foto: Pep Escoda

Altres activitats per descobrir Tarragona en família

Voleu explorar i gaudir de  la costa de Tarragona navegant amb caiac o planxa de rem (paddle surf)?

Amb TGNautica Kayak us podreu iniciar en els esports nàutics de moda, que us permetran descobrir l’entorn marítim i submarí de Tarragona.  Ofereixen propostes durant tot l’any, així com visites guiades tots els mesos menys gener i febrer. També podreu llogar caiacs i planxes de rem per navegar al vostre aire de juny a setembre.

Passeu una bona estona en aigües tarragonines navegant en diferents embarcacions amb el Club de Vela Platja Llarga.

Apunteu-vos a CaixaForum Tarragona i gaudiu dels tallers, projeccions, concerts, espectacles i molt més.

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona també ofereix moltes activitats per a famílies.

L’hora del vermut a Tarragona

El vermut no és antònim de viatjar amb nens, ni de bon tros. Si esteu a Tarragona el diumenge al migdia us recomanem una estona de calma a les terrasses de la plaça de la Font, del Fòrum o del Rei.

Molts són els tarragonins i els turistes que opten per aquests espais per fer l’aperitiu i dinar-hi. Es tracta de tres zones segures i de circulació restringida on els més petits poden gaudir de llibertat i esplaiar-se.

Imatge de la plaça del Fòrum i les seves terrasses. Foto: Joan Capdevila Vallve

Tarragona i les seves platges

Tarragona és més que història, cultura i patrimoni. La ciutat també és un destí perfecte per visitar les seves precioses platges i cales en família. Espais totalment adaptats on podeu gaudir de diverses activitats o de la tranquil·litat de zones allunyades de la ciutat a tocar de la natura.

Platja de la Móra. Foto: Rafael López-Monné / Tarragona Turisme

Ara, doncs, ja no teniu excusa. Descobriu Tarragona en família. Us esperem els 365 dies de l’any per gaudir de la ciutat i viure-la a fons.

Si necessiteu més informació sobre el vostre viatge a Tarragona no oblideu de visitar el nostre web i seguir-nos als nostres perfils de Facebook, Instagram i Twitter.

També ens podeu trobar a l’Oficina Municipal de Turisme, on us atendrem i us aconsellarem perquè gaudiu de la vostra estada.

Compartir: