Vint-i-quatre restaurants participen, del 13 al 29 de març, en les I Jornades Gastronòmiques de la Gamba de Tarragona

Foto de grup de la presentació de les I Jornades Gastronòmiques de la Gamba de Tarragona / Pere Toda-Vilaniu Comunicació 2

La Gamba de Tarragona, reina per fi. Vint-i-quatre restaurants, el bo i millor de la ciutat, participen del 13 al 29 de març en les I Jornades Gastronòmiques de la Gamba de Tarragona, organitzades per Tarragona Gastronòmica i Vins i Cava Adernats, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i del Port de Tarragona. Justícia i honor, doncs, a la gran protagonista, la Gamba de Tarragona, un dels productes de major qualitat que dóna el Mediterrani i Tarragona i que en aquests setze dies podreu assaborir i gaudir de mil i una maneres amb tres propostes econòmiques diferenciades.

Dels vint-i-quatre restaurants participants, vint d’ells (Al Natural, Barquet, Cocvla, Degvsta, De Vins, La Cantonada, Lola Tapes, Passadís, Sadoll Restaurant, Sirco Airlines i Xamfrà del Fòrum, Ares, Balandra, El Llagut, El Terrat, Palau del Baró, Racó de l’Abat, Txar3verd, AQ Restaurant i Xaloc) oferiran un plat a 15€, en el què se serviran 150 grams de Gamba de Tarragona bullida o a la planxa, maridada amb dues copes de vi o cava Adernats.

Restaurants amb plats a 15€

Restaurants amb plats a 15€

Després, vuit restaurants (Àpats Quattros, Ares, Balandra, El Llagut, El Terrat, Palau del Baró, Racó de l’Abat, Txar3verd) oferiran també selectes menús a 38€ amb un entrant, tres plats de Gamba de Tarragona, postres i mitja ampolla de vi o cava Adernats (una ampolla sencera per cada dos menús). En els menús a 38€, hi trobareu propostes tan creatives com els mar i muntanya dels Àpats Quattros i la seva ‘Gamba amb botifarra de perol i calamarsets’; la ‘Gamba en farcellet de cap i pota amb tòfona’, del restaurant El Llagut; o els ‘Peus de porc farcits en gamba’, del Txar3verd. Pels que us agrada el xup-xup i sucar-hi pa, hi ha dos plats amb els què xalareu especialment: el ‘Suquet de gamba amb tripes de bacallà i cigrons’ del restaurant Balandra i la ‘Caldereta de gambes amb fideus xinesos i crostons’ del Racó de l’Abat. Ara que és època de calçots, us imagineu un maridatge entre la ceba dolça i la reina del Mediterrani? El restaurant El Terrat us proposa un ‘Tàrtar de gambes lleugerament planxades amb cuscús, chutney de calçots i moniato’ i El Palau del Baró, un ‘Suquet de carxofes, mongetes del ganxet, calçot i gambes’. I en sopa també? Doncs sí, l’Ares Restaurant ha preparat una sopa de carxofes amb cansalada i gambes.

Menú a 38€

Menú a 38€

Menú a 38€

Menú a 38€

Finalment, cinc restaurants (AQ Restaurant, Arcs Restaurant, Ca l’Eulàlia, Restaurant Manolo i Xaloc) et proposaran gaudir d’allò més amb uns menús excel·lents a 50€ en els què podràs degustar un entrant, quatre plats amb Gamba de Tarragona, postres i mitja ampolla de vi o cava Adernats (i una ampolla sencera per cada dos menús). Els que us decidiu pel gran homenatge, entre els cinc menús cinc estrelles hi podreu trobar creacions com la ‘Gamba a la brasa amb salsa barbacoa’ de l’AQ Restaurant; les ‘Bombes de bacallà i tinta a la crema de gambes i saltat de gambes i alls tendres’ dels Arcs Restaurant; les ‘Gambetes saltejades al whisky’ de Ca l’Eulàlia; l’‘Amanida tèbia de gamba amb favetes i cruixent de pernil ibèric al vinagre de taronja’ del Restaurant Manolo; o els ‘Nguiris de gamba amb wasabi d’importació i salsa ponzu’, del Xaloc.

Menú a 50€

Menú a 50€

Menú a 50€

Menú a 50€

Menú a 50€

Paral·lelament a les jornades s’han presentat dos vídeos promocionals de la Gamba de Tarragona que han elaborat els fotògrafs Rafael López-Monné i Rafa Pérez, que expliquen el cicle de la gamba, la seva relació amb la ciutat i maneres de cuinar-la. Podeu consultar els vídeos en aquests dos enllaços:

Gamba de Tarragona (versió curta)

Gamba de Tarragona (versió llarga)

Text: Ivan Rodon (@irodon a Twitter)
Fotografies: Pere Toda (@ptodaserra a Instagram)

Compartir: