Juanjo Fuster: 'El Camí de Ronda és la desconnexió total; estàs tu, el mar, les roques... A Tarragona vaig connectar amb el Mediterrani'

Juanjo Fuster / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Juanjo Fuster (@juanjofuster a Instagram) és, amb prop de 30.000 seguidors, un dels instagramers (igers) més influents de Catalunya i Espanya. Les imatges que puja diàriament –generalment una (màxim dues) per dia, com manen els cànons del bon instagramer– superen gairebé sempre els 2.000 ‘likes’ i generen una allau de comentaris. I això que en Juanjo, dissenyador gràfic de professió, gestiona diferents canals a la famosa xarxa social de fotografies, tots ells amb un gran èxit de popularitat. Del seu particular catàleg torrencial d’imatges, una gran part d’elles han estat preses a Tarragona, la ciutat que va descobrir quan va venir a estudiar de la seva Flix natal, i on va decidir fixar la seva residència.

Dels tres personatges que ens han descobert, per ara, la seva Tarragona més íntima i personal, en el cas de Juanjo Fuster imaginem que la selecció de ‘només’ tres llocs sembla una operació molt complicada quan parlem d’una persona acostumada a ‘disparar ‘diàriament i a retenir a la retina una gran quantitat de carrers, places, monuments, paisatges, llocs, racons i raconets.

L'amfiteatre, des del Parc de les Granotes / ©Juanjo Fuster

El primer lloc que tria en Juanjo –i que ens fotografia– està estretament lligat amb els seus primers dies de la ciutat. “El Parc de les Granotes és un lloc molt important per a mi. Quan vaig començar a estudiar a Tarragona, vivia a Flix, i anava i tornava cada dia en tren. Aleshores, tenia els migdies lliures i el Parc de les Granotes era el lloc on acostumava a anar a dinar, a escriure poesia, a mirar el mar… i és on vaig fer la meva connexió amb la Mediterrània“.

Final de la platja Llarga, principi bosc de la Marquesa / ©Juanjo Fuster

Per anar al segon racó preferit d’en Juanjo, ens calcem unes bambes i ens allunyem del centre, sempre amb la Mediterrània com a punt de referència. “Un dels llocs més desconeguts de Tarragona, fins i tot per a la gent de la pròpia ciutat, és el Camí de Ronda que comença a la platja del Miracle i va recorrent tota la línia de la costa. És un lloc de desconnexió total, on deixes la ciutat enrere i només estàs tu, el mar, les roques, les ones i és perfecte per relaxar-te. Aquest lloc m’agrada especialment els dies en què el cel està ple de núvols, hi ha un mar tempestuós, i veus les ones com es baten contra les roques“.

Camí de ronda entre el Miracle i la Llarga / ©Juanjo Fuster

Tercera foto, tercera imatge sense perdre de vista el mar. “Un altre dels llocs que més m’agraden és el final de la platja Llarga. És un lloc que m’encanta, sobretot a l’hivern perquè pots captar, quan el sol se’n va, uns reflexos preciosos. Com veieu, el mar em té enamorat, i és per això que m’agrada difondre el que és i representa el mar a Tarragona, perquè hi ha molts llocs naturals que són completament desconeguts, tant per a la gent d’aquí com per a la gent de fora“.

Juanjo Fuster i el seu típic salt / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Una trobada amb en Juanjo Fuster per parlar de Tarragona i de les seves diferents localitzacions fotogràfiques no podia acabar en un altre lloc que no fos el Far de la Banya. El far s’ha convertit en una nova icona de la ciutat, esdevenint un dels elements més fotografiats actualment. I en això, els instagramers en general i Juanjo Fuster en particular, hi tenen alguna cosa a veure. “Per a mi és un lloc molt important perquè visc molt a prop d’aquí i hi vinc sovint en bicicleta. Tinc una connexió molt propera amb el Far de la Banya i és un lloc que, gràcies a Tarragona Turisme, que em va esmentar per primera vegada fa dos anys en una #fotodeldia, vaig començar a ser una mica conegut a Tarragona per les meves fotos i gràcies al far i a aquests meravellosos sunsets que es veuen des d’aquí“.

Si voleu fer unes fotos espectaculars del far –ens recomana en Juanjo–, març i abril són uns bons mesos, ja que podeu veure aquests núvols preciosos. Si us col·loqueu a l’altre costat del far, podreu treure uns contrallums brutals i a més, donat que sempre hi ha molta activitat, ja sigui de ciclistes, de gent corrent, dels gatets que viuen per aquí, sempre trobareu models ocasionals que podeu aprofitar en qualsevol moment, o contrallums, o reflexos a terra després de la pluja… És un lloc preciós, amb moltes possibilitats“.

Paraula d’instagramer top. Gràcies, Juanjo!

Text: Ivan Rodon (@irodon a Twitter / @irodon a Instagram)

Fotografies: Pere Toda (@ptodaserra a Instagram)

Vídeo: Artur Santos (@artur_1983 a Twitter)

Compartir: