Electrokars ofereix visites turístiques a l’entorn de Tarragona en cotxes elèctrics.

© Electrokars

A Tarragona s’organitzen visites guiades a peu, en bicicleta (normals i elèctriques), en Segway, en el trenet turístic i, ara també, en cotxes elèctrics! L’empresa Electrokars, de Txema Prats i Raquel Conesa, ha fet una aposta decidida per incrementar l’oferta turística ecològica i des de fa uns mesos ofereix visites (en col·laboració amb les guies d’Arrel) a bord d’uns cotxes elèctrics minúsculs que són de ben portar i conduir. Ho hem provat i l’experiència és molt recomanable.

En primer lloc, cal deixar clar que la persona interessada en aquest servei pot contractar el lloguer del cotxe elèctric juntament amb la visita guiada o, també, anar per lliure amb l’única ajuda del GPS Toursmaster que integra continguts turístics i descripcions de les diferents rutes en català, castellà, euskera, anglès, francès, rus i alemany. I dic diferents rutes perquè Electrokars ofereix ‘tours’ per dins de la ciutat, però també per fora, a l’entorn del Pont del Diable, de la platja de Tamarit o de l’entorn natural del riu Gaià.

 © Electrokars

De fet, una de les principals característiques de la flota de vehicles elèctrics Toy, de la casa Comarth, és la versatilitat i adaptabilitat al terreny pel qual circulen. A diferència d’un cotxe normal, aquests models tenen dos pedals en comptes de tres, un per a accelerar i un altre per a frenar, mentre que l’arrencada i la marxa enrere es fa a través d’un interruptor al costat del volant. La velocitat està limitada a 50km/h, el combustible és cent per cent elèctric i l’automòbil té autonomia per a recórrer uns 50 quilòmetres. Per la resta, poques diferències més. Tot i que aquests cotxes tenen portes, a l’estiu es poden treure per a gaudir més del paisatge i no patir tanta calor. I la veritat és que s’agraeix.

© Electrokars

Per a portar-lo només es precisa tenir el carnet de conduir en regla. Res més. I un cop a dalt, t’adones que no té cap complicació. La nostra ruta va començar al capdamunt del carrer Nou del Patriarca, a tocar de la Catedral, on té la seu Electrokars. Després d’agafar confiança recorrent els carrers de la Part Alta –és molt fàcil conduir-lo!– vam sortir per la Rambla Vella en direcció a la Via Augusta. La peculiaritat del model fa que constantment siguis objectiu dels caçadors furtius de fotografies, i no t’ha d’estranyar que acabis penjat en una imatge a Instagram. A continuació vam baixar fins a les platges i vam tornar circulant en paral·lel al passeig marítim fins arribar a l’alçada de l’edifici de l’Autoritat Portuària, on vam trencar a l’esquerra per arribar fins al Far de la Banya. El fet que aquests vehicles tinguin la velocitat limitada fan que gaudeixis més de l’experiència de conduir-los i del paisatge. Novament en ruta vam desfer el camí que condueix al Far de la Banya per a entrar al Serrallo, i la tornada va ser per Manuel de Falla, Pere Martell i Rambla Nova abans de retornar a la Part Alta pel Passeig i Portal de Sant Antoni.

© Electrokars

Els preus dels ‘tours’ amb audioguies, que especifiquem més avall, varien en funció de la distància i del temps, i van des dels 20€ (el cotxe) per fer la visita urbana dins de la ciutat, prevista en una hora i mitja; fins als 80€ (per cotxe) si vols descobrir l’entorn del riu Gaià. Pel que fa als lloguers, els preus varien dels 8€ (una hora), de dilluns a divendres, als 42€ durant 10h. El preu inclou una assegurança a tot risc i l’aparcament gratuït a les zones blaves, verdes i vermelles.

Electrokars Tarragona Tours
Responsables: Txema Prats i Raquel Conesa
Web: http://www.electrokars.com
Telèfons: +34 672 00 72 28
Correu: info@electrokars.com
Adreça: C/ Cós del Bou, 20-22

Precios Elektrocars 2015

Tarifas Electrokars 2015

Tours con Audio-Guias
Tours Duración Precio
Descubre Tarragona 1 hora 30 minutos 25 € / coche
Cantera de Medól 2 horas 55 €/coche
Playa Tamarit 3 horas 75 € / coche
Descubre el río Galá 3 horas 80€/coche
Motos Eléctricas 1 día 32 €/moto
Media hora extra de Tours: 10 euros/coche
Alquiler
Horas Lunes a Viernes Fin de Semana y Festivos*
1 8 € 10 €
4 24 € 30 €
10 42 € 50 €
Nota: Días Festivos se refiere a las Fiestas en Cataluña y España, incluido Julio, Agosto, Septiembre, Semana Santa, Fiesta en Tarragona
Incluye en el precio
  • Combustible 100% eléctrico
  • Todos los impuestos
  • Aparcamiento gratuito en las zonas AZULES, VERDES y ROJAS
  • Es necesario dejar algún deposito por el alquiler

Text: Ivan Rodon (@irodon a Twitter)

Compartir: