Argos Serveis Culturals posa en marxa “Perseguits”, una nova ruta guiada per descobrir històries singulars de la Tarragona medieval

Perseguits01

L’Edat Mitjana sempre ha estat vista com una època fosca, amb clarobscurs, farcida d’històries i llegendes que van marcar el pas dels anys. Tarragona també va protagonitzar alguns d’aquests capítols llegendaris, alguns dels quals ara són relatats en una nova ruta guiada: “Perseguits”. Aquesta és la proposta que Argos Serveis Culturals ofereix als visitants de Tarragona àvids en descobrir la història.

Perseguits05

El Camp de Mart és el primer escenari. La ruta arrenca fora muralles, a recer de la fortificació, on les remeieres s’aplegaven per elaborar pocions medicinals fruit del seu coneixement de les herbes. Aquest saviesa però els acabaria costant la vida, en ser perseguides de manera implacablement per Joan Malet, un morisc de Flix que s’havia convertit en tot un professional com a perseguidor de bruixes.

Perseguits04

A recer de la catedral se situa la segona història, protagonitzada pels Templers, els monjos guerrers que feien la ruta Santa, perseguits, durant el segle XIV, per l’Església i algunes monarquies, a la recerca del seu poder econòmic. A Tarragona, però, els Templers van poder salvar la vida després que els quatre concilis provincials convocats a principis del segle XIV i celebrats al claustre de la catedral prenguessin posicions favorables per a ells.

Perseguits03

No es pot entendre l’Edat Mitjana sense parlar dels jueus. A Tarragona, l’empremta d’aquesta comunitat és ben present a la Part Alta, on fins a l’any 1492 hi va residir una nombrosa comunitat jueva d’entre la qual en destacava el metge Benvenist Samuel, a qui, entre d’altres, se’l coneixia per haver traduït tractats sobre l’asma al llatí.

Argos clou “Perseguits” explicant com també, durant l’Edat Mitjana, l’esclavatge laboral feia estralls. Aquesta història, al tractar-se de l’epíleg de la visita guiada, té un final feliç. Es tracta de la vida de l’artesà Jordi de Déu, que va treballar, entre d’altres, en la construcció del timpà del judici final que hi ha a la façana de la catedral de Tarragona, sota les ordres del mestre Jaume Cascalls.

Els “Perseguits” d’Argos és una excel·lent oportunitat per endinsar-nos en les foscors de la Tarragona medieval i treure’n llum a través de les històries que protagonitzen, amb noms i cognoms, diferents antecessors dels actuals tarragonins. No us pica la curiositat?

Perseguits
Preu: 10€ per persona
Calendari: Es farà un ó dues vegades al mes. Argos obre llista d’espera a: reserves@argostarragona.com
http://www.argostarragona.eu

Compartir: