'Projecte Tarragona 1800' recrearà, del 22 al 25 d’octubre, diferents episodis del Setge de 1811

Recreació del Setge de Tarragona de 1811 / ©Manel R. Granell

Us imagineu com devia ser una ronda nocturna per la Falsa Braga durant el Setge de 1811 a Tarragona? Sabeu quins els oficis i les arts més comunes de la Tarragona de 1800? Us interessaria participar en una demostració didàctica de com es carregava i disparava un fusell d’època? Voleu assistir a la recreació d’una desfilada napoleònica? Totes aquestes activitats i moltes més les podreu viure del 22 al 25 d’octubre en el marc de les IV Jornades de Divulgació Històrica “Tarragona 1800”.

En total seran 35 actes repartits en cinc dies i que s’han programat en tres espais de la ciutat: el cementiri, la Falsa Braga-Passeig Arqueològic, i la Part Alta de Tarragona. A  les IV Jornades de Divulgació Històrica “Tarragona 1800” hi participaran 70 divulgadors que presentaran la recreació històrica d’alguns episodis d’aquesta etapa històrica.

Recreació del Setge de Tarragona de 1811 / ©Manel R. Granell

Les activitats començaran el dijous que ve, 22 d’octubre, amb ‘Una tarda al cementiri’, una visita guiada on es podran conèixer algunes de les tombes més importants i singulars on estan enterrats alguns dels herois i heroïnes que van viure els anys convulsos de Tarragona durant la Guerra del Francès.

Les IV Jornades de Divulgació Històrica “Tarragona 1800” acabaran el diumenge 25 amb l’espectacle de cloenda “A les armes, ens ataquen!”, una recreació històrica d’un atac francès a les defenses de la Falsa Braga durant el Setge de Tarragona de 1811. En aquest acte, que se celebrarà al Camp de Mart, hi participaran tots els grups de reconstrucció convidats.

Recreació del Setge de Tarragona de 1811 / ©Manel R. Granell

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET DE LES IV JORNADES DE DIVULGACIÓ HISTÒRICA “TARRAGONA 1800”.

Text: Ivan Rodon (@irodon a Twitter)

Fotografies: Manel R. Granell

Compartir: