Del 7 al 17 de maig, no et perdis les jornades gastronòmiques de Tarraco a Taula

© Mauri

De les novel·les i, sobretot, el cinema ha transcendit que els romans amb possibilitats eren del morro fi. Vaja, els foodies dels nostres dies. Avui, aquells romans gourmands salivarien si llegissin les propostes gastronòmiques que tretze restaurants de la ciutat han preparat amb motiu de les jornades Tarraco a Taula, emmarcades dins del festival Tarraco Viva: sardines farcides sobre carbassa; xai rostit segons Apici amb bolets confitats i coriandre; guisat de pollastre de corral amb figues i albercocs; lluç amb salsa alexandrina, pèsols i ametlles; cassoleta de musclos i calamars a les herbes; tonyina soasada amb escuma de garum i ous de truita, porc fumat amb farigola i romaní… Plats per a tots els gustos…i totes les butxaques!

El format de Tarraco a Taula d’enguany preserva l’essència de les edicions anteriors, amb tres ofertes diferenciades: plats, tastets i racions que van dels 3 als 9€; i menús a 25€ i a 35€. A més, però, enguany també s’oferta una degustació de musclos (500grams) a l’estil romà i dues copes de vi per 10€ en set restaurants. L’Alhambra, el local més veterà de tots els que participen a Tarraco a Taula, cuinarà els musclos amb moratum; l’Ares els farà amb porro i sajolida; el Cócvla, amb ceba, garum i mulsum; l’Entrecopes, amb garum; els musclos del Llagut seran del Delta i a la manera d’Apici, com els del Txar3verd; mentre que els del Palau del Baró seran a l’estil Alexandria.

L’Alhambra, l’Almosta i El Cortijo són els tres establiments que oferiran les seves creacions culinàries en forma de plats, tastets o racions. Per la seva banda, l’Ares, el Cócvla, El Llagut, Els 5 sentits, l’Entrecopes, el Palau del Baró, el Sadoll i el Txar3verd, són els vuit restaurants que oferiran menús complets a 25€. Finalment, El Terrat i el Taller de Cuina han preparat dos espectaculars menús a 35€ per inspirar una oda a la bona taula.

Per tirar avall tot aquest menjar i intentar emular les bacanals romanes, els restaurants que participen a Tarraco a Taula comptaran amb una carta de cerveses artesanes (Clandestines “Atheus” i Rosita “D’Ivori”) i vins naturals (Sicus rosat i negre 2014, Còsmic blanc i negre 2014, Laureano Serres “Abeurador 2014”, i Joan Ramon Escoda “Nas de gegant 2013”).

Així que fins al 17 de maig teniu una excel·lent oportunitat per, tot gaudint dels espectaculars actes de Tarraco Viva, fer-vos un homenatge a l’estil romà amb una bacanal que recordareu per sempre més. Hospes Ave!

presentacio_tarracotaula2015

presentacio_tarracotaula2015

presentacio_tarracotaula2015

Text i fotografies: Ivan Rodon (@irodon a Twitter)

Compartir: